Solicitările repetate ale guvernului din Hong Kong ca Lionel Messi să joace în meciul de fotbal din weekend au rămas fără răspuns duminică, iar uralele s-au transformat în înjurături și la adresa legendei fotbalului argentinian.

Citește și: Gestul uimitor făcut împotriva lui Lionel Messi după ultimul meci la Inter Miami- VIDEO

Aproximativ 40.000 de fani – dintre care unii au plătit 624 de dolari pentru un bilet – au umplut la refuz stadionul din Hong Kong în speranța de a-l vedea pe câștigătorul Cupei Mondiale.

Din păcate, fanii s-au întors acasă desumflați după ce Messi a rămas pe bancă toate cele 90 de minute, neparticipând deloc la victoria lui Inter Miami, cu 4-1 în fața echipei Hong Kong XI.

Lionel Messi, un idol absent

Câștigătorul de opt ori al Balonul de Aur apăruse foarte mult în reclamele dinaintea meciului și mulți fani au cerut returnarea banilor, considerându-se înșelați.

Între timp, guvernul din Hong Kong, care a oferit peste 2 milioane de dolari subvenții organizatorului meciului, a transmis că este „extrem de dezamăgit” de faptul că starul nu a jucat.

Într-o conferință de presă organizată luni, secretarul pentru Cultură, Sport și Turism din Hong Kong, Kevin Yeung, a venit cu o serie de precizări și acuzații, potrivit CNN.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Potrivit oficialului din Hong Kong, contractul semnat între guvern și organizatorul meciului, Tatler XFEST, îl obliga pe Messi să joace cel puțin 45 de minute, sub rezerva unor probleme legate de eventuale accidentări.

Demersuri eșuate pentru convingerea starului Messi

Guvernul a contactat organizatorul partidei chiar la începutul celei de-a doua reprize de duminică, când oficialii au observat că vedeta se afla încă pe banca de rezerve.

Răspunsul dat guvernului a fost că Messi nu va putea juca din cauza accidentărilor – dar a confirmat că va intra cu 10 minute înainte de sfârșitul partidei.

Când a devenit clar că Messi nu va juca, autoritățile au insistat ca Messi să petreacă măcar ceva timp cu fanii, a spus Yeung.

„Prin urmare, le-am cerut ca Messi să apară pe teren pentru a interacționa cu fanii sau măcar la primirea trofeului. Din păcate, nici acest lucru nu a funcționat”, a spus Yeung.

„Messi mania” s-a transformat în „Messi furie”  

Antrenorul de la Miami, Gerardo „Tata” Martino, declarase mai devreme că decizia de a nu-l trimite pe teren pe Messi a fost luată foarte târziu din cauza unei accidentări de ultim moment.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune- radioimpuls.ro

„Messi mania” a cucerit Hong Kong-ul încă de vineri, o dată cu sosirea echipei Inter Miami, în timp ce fanii au luat cu asalt hotelul echipei Major League Soccer.

Mai mult, stadionul a atins capacitatea maximă în timpul sesiunii de antrenament deschise de la Inter Miami din seara înaintea meciului.

„Ne simțim înșelați de club pentru că am plătit și cred că majoritatea oamenilor plătesc pentru a-l vedea pe Messi și s-a făcut publicitate aproape exclusiv că Messi va juca”, a declarat fanul Ada Kam pentru CNN, ținând în mână o pancartă pe care scria „Înșelătorie, vrem banii înapoi”.

Messi s-ar putea întoarce în China în martie cu Argentina pentru meciuri amicale cu Nigeria la Hangzhou și Coasta de Fildeș la Beijing.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si