UPDATE:

Jandarmeria Municipiului București a transmis că: „În rândul manifestanţilor şi-a făcut apariţia domnul Orban Ludovic, care a fost agresat verbal şi huiduit de ceilalţi participanţi la adunarea publică. Jandarmeria Capitalei efectuează demersuri pentru a identifica persoanele care au încălcat legislaţia în vigoare în această situaţie şi pentru a dispune măsuri legale împotriva acestora”.

Instituţia precizează că s-a permis accesul parlamentarului Orban Ludovic în Curtea Palatului Parlamentului şi, sub protecţia jandarmilor, a fost condus într-o zona de siguranţă, fiind adoptată varianta conducerii persoanei în interiorul curţii, printr-o

altă intrare.

„De asemenea, o persoană din rândul manifestanţilor a agresat verbal un alt parlamentar, făptuitorul fiind identificat de jandarmi, pentru a fi întocmite demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală. Jandarmeria Capitalei va sprijini aceasta acţiune şi prin punerea la dispoziţie a imaginilor necesare pentru probarea faptelor”, a mai precizat Jandarmeria. 

 

În urma prezenței sale la Parlament, Orban a declarat pentru Digi24 că ar fi fost agresat de membrii AUR. Fostul președinte al PNL a mărturisit că protestatarii au fost asmuțiți asupra sa.

Ludovic Orban acuză manifestanții că l-au agresat. Un alt parlamentar ar fi fost în aceeași situație

Potrivit adevarul.ro, un alt parlamentar ar fi fost agresat. Astfel, jandarmii l-au identificat pe agresor, fiind un bărbat de 40 de ani. Acestuia i s-a deschis dosar penal. Însă, în cazul lui Orban autorii faptelor sunt încă în verificări.

Citește și: Un reprezentant al AUR a încercat să intre cu gloanțe letale în Parlament

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ludovic Orban a declarat pentru Digi24 că: „Cea mai mare parte a protestatarilor(...) au fost asmuțiți împotriva mea. Cei care manifestau în zona intrării de la Izvor mă cunoșteau, îmi cunosc opțiunile și părerile și au fost civilizați. Când am plecat de la poarta de la Izvor a trebuit să traversez clădirea. Grupurile de manifestanți erau în mai multe locuri. Pur și simplu am fost agresat fără niciun fel de motiv. Părerea mea este că această agresiune a fost provocată de oamenii AUR. Există o excepție, un deputat Antonio Andrușceac, a încercat să îi convingă pe manifestanții AUR să nu fie agresivi la adresa mea. Cred că și el a încasat câteva lovituri”.

Citește și: Se anunță unul dintre cele mai mari marșuri de protest din țară, pe 10 mai. Ce drepturi vor federațiile din educație

Întâlnirea AUR este împotriva mai multor legi care sunt dezbătute în Parlament, printre care legile Educației, dar și legea de prevenire a separării copilului de părinți.

Zeci de membri ai AUR protestează în fața Parlamentului, în timp ce alte sute de persoane se află la intrarea Camerei Deputaților.

Citește și: VIDEO- Proiect de lege REPER- Dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu în limita a 3 grame și înlocuirea cu amendă

George Simion a declarat într-un live pe Facebook că:  „Suntem aici pentru a protesta față de legile antinaționale pe care actuala Coaliție le introduce.(..) Veniți alături de noi să continuăm protestul pentru că astăzi este la vot final legea legată de copii și de bogățiile naționale. Până nu este scoasă de pe ordinea de zi nu vom pleca de aici, din fața Parlamentului”.

Ce a transmis Jandarmeria Capitalei

Jandarmeria Capitalei a transmis printr-un comunicat de presă că:  „În curtea obiectivului, are loc o manifestație de protest formată din invitați și membri ai unei formațiuni politice.În același timp, în exteriorul curții, se desfășoară o adunare publică nedeclarată, formată din alți membri ai aceleiași formațiuni politice, precum și simpatizanți ai acesteia. Manifestanților aflați atât in interiorul curții Palatului Parlamentului, cât si în exterior, li s-a adus la cunoștință că activitatea desfășurată nu îndeplinește condițiile legale, însă aceștia și-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul. Menționăm faptul că Jandarmeria Română respectă dreptul constituțional la liberă exprimare al tuturor cetățenilor, cu respectarea prevederilor legale in vigoare”.

Citește și: VIDEO- Scandal ca la ușa cortului în Parlament. Conflictul ar fi pornit între cei doi deputați PSD și AUR din motivul taxei de solidaritate

Citește și: Când începe construcția celui mai mare Spital Regional de Urgențe din România

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Românii cu salarii foarte mari ar putea fi impozitați. Declarațiile lui Nicolae Ciucă

Un reprezentant al AUR a încercat să intre cu gloanțe letale în Parlament

Patru cartușe letale au fost descoperite în geanta unei femei, reprezentant AUR la accesul în clădire.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită autorităților competente clarificarea de urgență a incidentului petrecut la Parlamentul României în care a fost implicată o colaboratoare a partidului, a transmis departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor.

„Solicităm instituțiilor abilitate o expertiză tehnică prin care să clarifice condiția tehnică a obiectelor în discuție. Totodată, cerem autorităților organizarea unei conferințe de presă, în cel mai scurt timp, în care să lămurească deplin acest subiect”, conform Antena 3 CNN.

„În dimineață aceasta, un reprezentant al grupului AUR, a încercat introducerea în clădirea Parlamentului a 4 cartușe (gloanțe) letale.

Vă propun suspendarea accesului în clădire a persoanelor fără legitimație, dar și a autoturismelor fără ecuson pentru ziua de azi, până după finalizarea dezbaterilor în plen", se arată într-un mesaj transmis de liderul PSD Alfred Simonis, pe grupul Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Citeste si:  10 alimente care scad acidul uric

Citeste si:  Robert, actualul iubit al Deei Maxer, prima reacție după ce s-a aflat că se iubește cu fosta soție a lui Dinu Maxer!- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si