In cadrul unei conferinte organizate de Comitetul de Initiativa pentru revizuirea Constitutiei pentru schimbarea definitiei casatoriei, avocatul Ana-Corina Sacrieru a vorbit despre introducerea ideologiei de gen in scoli si a dat exemplu dintr-un manual de clasa a III-a. “S-a dispus introducerea in manualele scolare a combaterii rolurilor stereotipe de gen. Noi stim ca aceste roluri stereotipe de gen, asa cum au fost ele in legea nationala, sunt sistemele de credinte, de convingeri, de aprecieri, pe care noi ca popor le avem despre rolul femeii si al barbatului in societate.

Am descoperit ca aceste aspecte sunt deja in manualele scolare, din clasa a III-a, din Romania. “Ce daca esti fetita, nu poate sa te cheme Matei?”, a spus Ana-Corina Sacrieru, citata de activenews.ro

Elevii de clasa a VI-a sunt cei care vor avea de intampinat cele mai multe probleme. Pentru ca sunt prima generatie cu o noua programa, ei au manuale noi, iar in acestea au fost descoperite de profesori numeroase greseli.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro


In manualul de Biologie, la capitolul legat de inima si ficat, organele sunt reprezentate gresit. Concret, imaginea este pusa in oglinda, iar organele plasate pe partea gresita. In plus, manualul face confuzie intre paraziti si mucegai, iar lungimea vaselor de sange este diferita de la o pagina la alta. 

In manualul de Istorie, un profesor a gasit numeroase “mici” greseli: de la nume scrise gresit, la trimiteri la harti care nu exista in paginile cartii si pana la utilizarea gresita a unor termeni.

Cat despre manualul de Geografie de clasa a VI-a, Ministerul Educatiei a cerut retiparirea lui din cauza numeroaselor greseli: o mare aparea acolo unde nu este de fapt, un stat nu exista, iar multe denumiri de orase si insule erau scrise gresit.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si