Divergențele continuă în cazul palmierilor din Sectorul 3. Primarul Robert Negoiță a cumpărat și a început deja plantarea palmierilor, însă, la nici o zi, copacii exotici au fost scoși pe motiv că sunt plantați ilegal.

Lucian Judele despre primarul Sectorului 3: „A luat și mandarini, portocali, măslini”

În contextul scandalului palmierilor, Robert Negoiță a declarat că a mai plantat palmieri la Pasajul Pallady și Hala Laminor: „I-am cumpărat de la societate din România, vin din nordul Italiei.

Prin contract, dacă unul are de suferit, ni-i schimbă. Peste 200 de palmieri a cumpărat în total, nu foarte mulți am apucat să plantez, că abia ce au venit. 1000 de lei am dat pe ei, cu tot cu TVA, cu transport, cu tot. Măslini am luat 10, am pus la biserici, în fața primăriei și la Hala Laminor”.

Citește și: VIDEO- Palmierii din Capitală au fost scoși după o zi din cauză că ar fi fost plantați ilegal

Astfel, viceprimarul Sectorului 3 Lucian Judele a declarat pentru G4Media că primarul ar fi cumpărat și alți copaci exotici: „Domnul Negoiță insistă ca toate lucrările pe care le face în sectorul 3 să nu aibă autorizație, să nu încerce măcar să-și ia acele autorizații. Ieri, În zona Unirii, știind că urmează lucrări de anvergură și că zona va fi închisă, și-a bătut joc de banii publici. Pe lângă palmierii de la Unirii, de la Pallady și Hala Laminor, Negoiță a cumpărat mai mulți pomi exotici: măslini, mandarini, portocali.

Nu înțelege că acești copaci nu supraviețuiesc climei din România. Refuză să ne spună prețul palmierilor, mandarinilor, măslinilor și câți copaci au cumpărat”.

Citește și: Palmieri în centrul Capitalei

Potrivit unui comunicat de presă al primăriei, primarul general Nicușor Dan a dat dispoziție ALPAB să scoată palmierii plantați ilegal în zona Unirii de lucrătorii Primăriei Sector 3.

Citește și: VIDEO| Bucureștiul, Capitala palmierilor. 14 pomi exotici au fost plantați

Palmierii din Capitală au fost scoși după o zi din cauză că ar fi fost plantați ilegal

Nici bine n-au fost plantați, că astăzi au dispărut! Palmierii, cu care în urmă cu numai o zi se lăuda primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, au fost astăzi luați pe sus de către angajații Primăriei Capitalei și duși înapoi. Explicația: au fost plantați ilegal, a spus Primarul Capitalei, Nicușor Dan.

După nici măcar o zi de exotism, centrul Capitalei a revenit la forma inițială.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Foc și pară că, din nou, primarul Sectorului 3 a sfidat legea, edilul Capitalei s-a apucat să-și facă singur dreptate.

Palmierii din Capitală au fost luați pe sus la doar o zi după ce au fost plantați

Tatiana Gavrilă, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.

„O să-i scoatem și o să-i ducem domnului Negoiță”,

spun responsabilii de acțiune.

Asta spre uimirea trecătorilor, care nici n-au apucat să se obișnuiască cu  aerul exotic.

Citeste si:  Se dau 20.000 de lei de la stat. Cine sunt beneficiarii și ce condiții trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si:  Ce confesiune i-a făcut Andreea Antonescu lui Dinu Maxer, când a aflat că artistul divorțează- wowbiz.ro

Citește și:  VIDEO- Administratorii plajelor private și hotelierii se pregătesc pentru sezonul estival

„Păi probabil s-a terminat vara... gata... ne-am bucurat destul!”, s-a amuzat un cetățean.

Citește și:  Porumbeii, clienții fideli ai teraselor

Cetățenii Capitalei își vor palmierii înapoi

Mai mult, un locuitor din zonă  a încercat chiar să-l convingă pe primar  să lase palmierii așa cum sunt.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Primarul, în discuția de mai devreme, a zis că îi place spațiul verde, pomii, dar că nu-i plac pomii ăștia. Mie, unul, ca cetățean al Capitalei care locuiește în zonă îmi plac, să dea Dumnezeu să trăiască, să nu se usuce. Dacă se usucă e rău, dacă nu... bine, dar să nu-i scoată că de asta stau aici!”.

Citește și:  VIDEO- Garda Națională de Mediu a dat amenzi de peste 80.000 de lei din cauză că un spațiu verde al Sectorului 5 a fost transformat în trotuar

Totuși, nimic nu i-a putut sta în cale. După ce au fost scoși din rădăcină, palmierii au fost duși în fața Primăriei Sectorului 3, unde au fost întâmpinați de către primarul Robert Negoiță.

„Am început la Unirii pentru că am profitat de week-end că e traficul mai relaxat. Că noi suntem responsabili și nu ne permitem să facem ce face primarul General”, a spus Robert Negoiță.

Citește și:  VIDEO- Proprietarii și-au pregătit terasele pentru vremea caldă

Acum, Primăria Sectorului 3 riscă să fie din nou amendată, spune Nicuşor Dan. S-a mai întâmplat în urmă cu un an, când a trebuit să plătească 10.000 de lei pentru lucrări realizate fără autorizație, tot în Piața Unirii, zonă aflată sub autoritatea Primăriei Capitalei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si