Unul dintre cele mai ingrijoratoare secrete ale institutiei este faptul ca testarile psihologice, care si asa se fac destul de rar, nu ar avea nici macar aviz din partea expertilor in domeniu.

Carmen Dan: Am transmis putin mai devreme primului ministru propunerea de schimbare din functie a sefului Politiei Romane.

Scandalul recent a fost bomboana de pe coliva pentru Bogdan Despescu. Informatiile socante care au iesit la suprafata in acest dosar l-au determinat ministrul de Interne sa porneasca o reforma in Politia Romana incepand chiar cu seful institutiei.

Pana sa fie destituit, Bogdan Despescu hotarase suspendarea din functie a comisarului de la Brigada Rutiera, Rene Vornicu, cel care il folosea  pe post de sofer chiar pe agentul care a comis abuzurile.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Cel mai probabil, cred superiorii, stia de problemele pe care le are subalternul sau, dar nu a luat nicio masura.

Carmen Dan: Mai mult de un an s-a stat cu o lucrare care il privea direct pe acest politist agresor, iar in acest timp, politistul agresor avea si activitate operativa, pentru ca acorda amenzi.

Cum a fost posibil ca un politist, care acum, potrivit avocatului sau, recunoaste alte doua agresiuni sexuale asupra unor minori, in 2009 si in 2012, sa fi trecut toate testele psihologice si sa ramana angajat in serviciul public?

Dupa ce toata dimineata a discutat cu reprezentantii Centrului de Testari Psihologice, ministrul Carmen Dan a declarat:

Carmen Dan: Dupa atatia ani in care lucrurile au mers pe principiul "las' ca merge si asa", descoperim ca superficialitatea testarilor au facut sa existe in sistem oameni care au devieri comportamentale.
Si nu numai ca au fost efectuate superficial, ba chiar aceste examene, care ar trebui sa stabileasca clar daca un politist are sau nu probleme psihice, erau facute dupa ureche, fara vreun aviz specializat.

Tocmai din acest motiv, cel propus la sefia Politiei Romane, chestorul Catalin Ionita, actual sef al Directiei Generale Anticoruptie, va trebui sa verifice toate documentele care releva starea oamenilor din sistem si sa faca o curatenie generala.
Pentru inceput, ministrul a cerut capetele altor doi sefi, unul dintre ei fiind cel al sefului de la Serviciul Omoruri.

Carmen Dan: Astept ca seful acestui serviciu sa faca un pas in spate, asa cum astept sa faca un pas in spate si seful de la Control Intern din cadrul Brigazii Rutiere. 

Anchete se fac si cu privire la sefii de schimb ai Brigazii Rutiere, dar si cu privire la psihologul institutiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si