Close sidebar
Close sidebar

Scandalul vilelor de protocol pentru demnitari. Au fost desecretizate costurile pentru "Palatul Împăratului" din Bd. Aviatorilor

Secretariatul General al Guvernului a desecretizat, la solicitarea premierului Marcel Ciolacu, cheltuielile pentru vila din Bd. Aviatorilor despre care presa a scris că se pregătește ca locuință de protocol pentru președintele Klaus Iohannis, după terminarea mandatului, în 21 decembrie 2024. Șeful statului a transmis în mai multe rânduri că nu a făcut nicio solicitare în acest sens.

Sorin Negru,

Au fost desecretizate costurile pentru "Palatul Împăratului" din Bd. Aviatorilor

[Sursa foto: Captură YouTube]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O investigație Recorder din februarie 2024 susținea că RA-APPS intenționează să investească suma de 7 milioane de euro pentru renovarea și amenajarea unei vile de 1200 de mp. din zona Aviatorilor, care ar fi pregătită pentru mutarea lui Klaus Iohannis după finalizarea mandatului de președinte.

Citește și: Cine sunt Ana și Alex Geoană, copiii lui Mircea Geoană. El a studiat la New York, ea- în Pennsylvania

În plină campanie electorală, scandalul legat de vila denumită în presă "Palatul Împăratului" a explodat din nou, iar premierul Marcel Ciolacu a cerut în ultima ședință de guvern desecretizarea actelor privind investițiile în vilă.

Secretariatul General al Guvernului a anunțat că, până la această dată, cheltuielile pentru lucrările de renovare la vila din bulevardul Aviatorilor nr.

86 se ridică la peste 13,8 milioane de lei, fără TVA

În total, RAPPS a cheltuit aprox. 2,8 milioane euro pentru recondiționarea vilei, dar lucrările încă nu s-au finalizat.

Citeste si: Ninsoare în noiembrie! Care sunt cele 13 zile în care va ninge în România! Meteorologii EaseWeather au anunțat pe ce dată va începe să ningă și care sunt zonele vizate- kanald.ro

Citeste si: Primele imagini cu Oana Zavoranu după ce instanța a decis că a pierdut casa din Andrei Mureșanu. Querida e pe relaxare, la halat, în amiaza mare- wowbiz.ro

Citeste si: Omenirea ar putea rămâne fără La Nina, anul acesta. Ce înseamnă asta pentru economiile naționale și pentru viața oamenilor- antena3.ro

Desecretizarea trebuia să lămurească mai multe aspecte: cui îi este repartizat imobilul și costul investiției.

Imobilul se află în zonele construite protejate nr. 14 și nr. 55 și în zona de protecție monument A- Parcul Herăstrău.

Pentru a putea efectua orice fel de lucrare a fost nevoie de obținerea avizului Comisiei zonale a monumentelor istorice București.

„Având în vedere normativele în construcții actualizate și în vigoare la acest moment, au fost necesare și obligatorii lucrări de consolidare la structura de rezistență a clădirii pentru a mări capacitatea portantă a acesteia, respectiv- stâlpi, grinzi și planșee prin returnare sau după caz placare cu fibră sau benzi de carbon și lucrări de integrare elemente structurale în structura existentă a imobilului.

Având în vedere cele de mai sus, în concordanță cu lucrările necesare, a fost nevoie și de refacerea sistemului de instalații care să corespundă siguranței electrice și energetice a clădirii”, se arată într-un comunicat al Secretariatului general al Guvernului.

Care au fost cheltuielile implicate în renovarea vilei din Aviatorilor 86 

Au fost efectuate lucrări la arhitectura clădirii, finisaje interioare și exterioare, conform avizului Comisiei zonale a monumentelor istorice București.

Până la data de 31 octombrie 2024, în vila din Aviatorilor 86, pentru lucrările de renovare, au fost investiți 13.843.262,9 lei, fără TVA (aproximativ 2,8 milioane de euro).

Cheltuielile, actualizate la zi, pe fiecare componentă în parte, fără TVA, potrivit SGG:
Rezistență 4.050.863,05 lei;
Arhitectură 6.388.726,14 lei;
Instalații 3.201.134,80 lei;
Organizare de șantier 202.538,91 lei.

Cheltuielile de renovare ale acelui imobil sunt realizate din fondurile proprii ale Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI