Close sidebar
Close sidebar

Scandalurile din sanatate, care au “daramat” medici mari! Ioan Lascar e cercetat penal, iar despre Gheorghe Burnei s-a spus ca facea experimente pe copii

Anul 2016 a fost, poate, cel in care sistemul medical a fost cel mai atacat. Din toate partile!

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

De parca nu era de ajuns cu faptul ca de atatia ani se vorbeste despre conditiile groaznice din spitalele romanesc, despre spaga care trebuie data medicilor. In 2016, marile scandaluri din sanatate si marile acuzatii nu au vizat nici conditiile in care stau pacientii si nici “spaga la plic”.

Prof dr Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie Reparatorie Spitalul Floreasca

Unul din marile scandaluri ce a fost declansat dupa tragedia de la Colectiv l-a avut in centrul atentiei pe prof dr Ioan Lascar. Unul dintre cei mai cunoscuti specialisti de la noi in chirugie plastica si reconstructiva, Lascar, in calitatea sa de sef al Clinicii de Churgie Plastica a Spitalulul se Urgenta Floreasca, este cercetat penal pentru ca Unitatea de Arsi al carui sef era nu a fost functionala, desi se facuse inaugurarea sa oficiala.

Lascar este acuzat ca a semnat un proces verbal fals de punere in functiune a Unitatii care nu a putut fi, insa, folosita dupa tragedia din Colectiv, desi fusesera investite 4 milioane de euro.
Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit intr-un accident rutier la scurt timp dupa declansarea anchetei

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Era doar inceputul unui intreg lant de scandaluri din sanatate. Jurnalistul Catalin Tolontan avea sa aduca la lumina un intreg mechanism de facut bani in lumea spitaliceasca. Scandalul Hexi Pharma, prin care respectiva firma era privilegiata in schimbul unor comisioane grase, in licitatiile privind dezinfectantii care erau distribuiti in spitale, a facut ca multe capete sa cada.

S-a aflat astfel ca in multe dintre marile unitati spitalicesti de la noi, substantele dezinfectante erau diluate, astfel incat eficienta lor era mult scazuta. Scandalul Hexi Pharma s-a intins pana la directori de spitale, premieri, ministri si chiar reprezentanti ai serviciilor secrete, dar ancheta este inca in curs.
Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa

La inceputul toamnei, un alt scandal din Sanatate era declansat de dezvaluirile aceluiasi jurnalist.

Managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu era acuzat ca folosea banii spitalului in scopuri personale. Dupa ce procurorii DNA au inceput ancheta, Secureanu a fost arestat preventiv, acesta fiind acuzat ca in perioada 2009-2016 "a pus in aplicare o schema prin care sustragea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului", prejudiciul fiind de aproape doua milioane lei.

Dar poate cel mai rasunator scandal a izbucnit cu doar cateva saptamani in urma. Celebul medic Gheorghe Burnei, cel mai cunoscut chirurg ortoped de la noi, a fost acuzat ca facea experimente pe copii. Dezvaluirile facute despre prof Burnei par uneori desprinse din filme de groaza. Cat este adevar si cat o “vanatoare de vrajitoare” vor stabili anchetatorii care acum strang probe despre eventualele cazuri de malpraxis, de experimente pe copii, fara a avea acordul parintilor, de folosirea de dispozitive medicale neomologate. Pana acum, singura acuzatie probata este cea de luare de mita.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI