Close sidebar
Close sidebar

Scandalurile par ca nu se mai termina in Biserica! Un inalt ierarh roman din America a fost demis, dupa ce fusese acuzat de comportament sexual neadecvat

Dupa Cristian Pomohaci, acuzat de hartuirea sexuala a unui tanar de 17 ani si aparitia unul film in care Episcopul Husilor este surprins intretinand relatii sexuale orale cu un barbat, un alt scandal iese la lumina!

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Un comunicat al Episcopiei Ortodoxe Romane din America, de zilele trecute, anunta ca Preasfintitului Parinte Irineu, Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane din America a fost depus din toate drepturile canonice de catre membrii Sinodului mitropolitan, el revenind la statutul de calugar.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Conducerea Bisericii din SUA nu dezvaluie motivele pentru care fostul Episcop a fost pedepsit pentru a nu-l expune pe acesta opiniei publice. In dreptul detaliilor privind chestiunea care a dus la convocarea Curtii Sinodale s-a trecut doar  informatii ”confidentiale si nu vor fi publicate”. 

Comunicatul Curtii Sinodale poate fi gasit aici.

Conform stiripesurse.ro, in 2015, Parinte Irineu (Duvlea), Episcop de Dearborn Heights si Episcop Vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane din America a fost suspendat, fiind acuzat de comportament sexual neadecvat. PS Irineu (Duvlea) si-a sustinut nevinovatia pe parcursul intregului scandal.
Episcopia Ortodoxa Romana din America (Vatra Romaneasca, OCA) este sub ascultarea canonica a Patriarhului Rusiei.

Este o entitate diferita de Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Statelor Unite ale Americii care se afla sub ascultarea Patriarhiei Romane.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI