Scenariul 3 coronavirus. Scenariul 3 coronavirus măsuri. Alte două noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România. Bilanțul urcă la 99 de bolnavi, la doar un pas de scenariul 3 de coronavirus.

Scenariul 3 coronavirus. Scenariul 3 coronavirus măsuri. Ce urmează să se întâmplă în România?

Principalele măsuri în scenariu 3

În scenariul 3, valabil pentru înregistrarea a 101 până la 2.000

de cazuri, se mărește capacitatea de răspuns la coronavirus și se începe un triaj la fiecare spital:

  • vor fi prioritizate cazurile din epidemie
  • vor fi amânate cele care nu sunt urgențe medicale

Scenariul 3 coronavirus. Scenariul 3 coronavirus măsuri. Toate spitalele de boli infecțioase nu vor mai trata decât pentru Covid-19, bolnavii cu alte afecțiuni fiind transferați către alte centre medicale.

Vor fi mărite spațiile pentru tratarea bolnavilor și vor fi aduși medici suplimentari.

Scenariul 3 coronavirus - Scenariul 3 coronavirus masuri
Scenariul 3 coronavirus - Scenariul 3 coronavirus masuri

Citeste si: O româncă venită din Italia a adus pe lume un copil în timp ce se afla în carantină la un centru din Craiova

Scenariul 3 coronavirus. Scenariul 3 coronavirus măsuri. Restricții de circulație

De asemenea, vor fi impuse noi restricții în ceea ce privește circulația.

Scenariu 4 coronavirus

Victor Costache spune însă că nu stadiul 3 este cel important, ci al patrulea, când România va depăși 2.000 de cazuri confirmate. Ministrul crede, de asemenea, că va fi declarată, în România, starea de alertă.

Scenariul 3 coronavirus. Scenariul 3 coronavirus măsuri. „Acest scenariu 3 nu este cel mai important, cel mai important și cel mai greu ne va fi când vom trece- și este foarte posibil- în scenariul 4.

Întârziem cât mai mult această trecere- și mă refer când vom depăși 1.000 de pacienți. Deocamdată, și la acest număr de pacienți ne permitem încă luxul să internăm toți pacienții, inclusiv formele ușoare în spitalele și secțiile de boli infecțioase, într-o izolare strictă, în dorința de a limita răspândirea acestui virus. Știm din greșelile altor țări, atunci când formele ușoare au fost lăsate la domiciliu, uneori nu se respectă această carantinare la domiciliu și atunci virusul se răspândește mai repede”, a explicat Victor Costache, într-o intervenție la Digi 24.

Citeste si: Inconștiența unui român infestat cu CORONAVIRUS trimite mai multe cadre medicale de la Spitalul Universitar în izolare

Bilanțul total al celor care au fost depistați cu acest virus ajunge la 99, astfel că România se îndreaptă către scenariul nr.3 elaborat de autorități, acela când numărul bolnavilor va depăși 100.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Scenariul 3 coronavirus - Scenariul 3 coronavirus masuri
Scenariul 3 coronavirus - Scenariul 3 coronavirus masuri

Scenariul 3 coronavirus. Scenariul 3 coronavirus măsuri. Stare de alertă

„În România probabil vom trece prin starea de alertă, este un scenariu la care echipa noastră lucrează și va fi luată o decizie rapid, în perioada care urmează”, a mai anunțat Costache.

Citeste si: Angajată a Ministerului Sănătății infectată cu CORONAVIRUS

Scenariul 3 coronavirus. Scenariul 3 coronavirus măsuri. Mai multe sute de persoane infectate

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat vineri că se așteaptă ca până săptămână viitoare să fie multe sute de persoane infectate cu coronavirus. „Va fi o creștere serioasă”, a spus acesta.

Citeste si: MAE: Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român ca fiind cauzat de infecţia cu COVID-19, pe fondul unor afecţiuni medicale pre-existente

Scenariul 3 coronavirus - Scenariul 3 coronavirus masuri
Scenariul 3 coronavirus - Scenariul 3 coronavirus masuri

Scenariul 3 coronavirus. Scenariul 3 coronavirus măsuri. ”Scenariul 2 presupune o transmitere in comunitate, dar sporadica. Vom continua cu preventia. Pandemia este declarata de OMS atunci cand avem epidemie pe trei continente. Avem Asia, Europa, avem si continentul american, deci suntem in pandemie declarata”, explica secretarul de stat Nelu Tataru.

Scenariul 3 coronavirus. Scenariul 3 coronavirus măsuri. Ce se intampla in scenariul 3

De la 100 in sus, trecem la scenariul 3, caz in care, de exemplu, autoritatile iau in considerare sa declare carantina la domiciliu, nu doar in spital. In plus, s-ar putea amenaja spatii speciale, inclusiv in hoteluri, precizeaza stirileprotv.ro.

Citeste si: Cinci noi cazuri de coronavirus în Capitală. Numărul total a ajuns la 64- UPDATE

”Este posibil sa instituim carantina si la domiciliu, cu conditii foarte stricte de paza, de monitorizare si de urmarire a persoanelor respective. Guvernul a aprobat inclusiv inchiriere de cladiri de hotel, in care pot carantinate persoanele si sunt, se pare, hoteluri interesate sa puna la dispozitie cladirile lor. Pentru fiecare judet se va gasi cladire de pensiune, de hotel care sa fie folosita”, a declarat Raed Arafat.

Scenariul 3 coronavirus. Scenariul 3 coronavirus măsuri. Medicii vor fi chemați de acasa

Personalul din spitale va fi suplimentat, adica vor fi chemati medici de acasa, din turele libere.

Scenariul 3 coronavirus. Scenariul 3 coronavirus măsuri. ”In scenariul 3 vom avea extinderi ale paturilor din sectiile de boli infectioase, care vor fi arondate exclusiv pacientilor Covid-19. Se pregatesc in acest moment spitalele de suport, care vor prelua celelalte afectuni de boli infectioase. Paturile de ATI, cele aproape 4.000, vor retine acele 10%, pe masura evolutiei situatiei, pentru a asigura suportul pentru cazurile critice”, a explicat Nelu Tataru.

Scenariul 3 coronavirus - Scenariul 3 coronavirus masuri
Scenariul 3 coronavirus - Scenariul 3 coronavirus masuri

Citeste si: Avertismentul unui medic italian: Încă așteptăm vârful epidemiei

Pana atunci, oficialii ne transmit sa nu mai mergem la camera de garda, daca nu avem cu adevarat o urgenta, dar recomandarea ii vizeaza, atentie, si pe cei care cred ca ar fi contaminati cu nou coronavirus.

Scenariul 3 coronavirus. Scenariul 3 coronavirus măsuri. ”Sa contacteze medicul de familie prima data. Si telefonic sa il contacteze. Pentru o febra de 38 nu veni la spital sau pentru ca tusesti. Prima data contacteaza medicul de familie. Poate din triajul epidemiologic iti gasim pe cineva sa trimitem sa iti recolteze de acasa, ramai acasa pana vedem rezultatele, decat sa te duci in UPU, sa infectezi alte persoane”, a transmis Raed Arafat.

Exportul de dispozitive medicale si medicamente, oprit

O alta masura importanta vizeaza exportul de dispozitive si medicamente folosite in preventia si tratarea afectiunilor asociate infectiei cu noul coronavirus. Vreme de 6 luni, autoritatile au anuntat suspendarea acestor exporturi.

Citeste si: De unde provine coronavirusul? Un purtător de cuvânt al guvernului chinez are o ipoteză șoc

Scenariul 3 coronavirus. Scenariul 3 coronavirus măsuri. ”Firmele si distribuitorii, inaintea crizei, aveau si un procent pe care il exportau. In aceste moment, decizia Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta este ca acest mic procent de export sa nu se mai faca. Sa ramana tot ce inseamna dispozitive si medicamente in tara”, explica Nelu Tataru.

Scenariul 3 coronavirus - Scenariul 3 coronavirus masuri
Scenariul 3 coronavirus - Scenariul 3 coronavirus masuri

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Adica antivirale, antiinflamatorii, antibiotice, antitermice, cele folosite in anestezii, dar si sedative. Iar pe lista vor fi trecute si alte medicamente.

Citeste si: Mărturia halucinantă a unui şofer de tir care s-a întors din Italia: “Au zis că mă sună, dar...” Ce decizie a luat românul

Scenariul 3 coronavirus - Scenariul 3 coronavirus masuri
Scenariul 3 coronavirus - Scenariul 3 coronavirus masuri

Scenariul 3 coronavirus. Scenariul 3 coronavirus măsuri. In plus, Primaria Capitalei a anuntat ca va achizitiona in regim de urgenta aparate de testare pentru depistarea coronavirusului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si