Un nou studiu publicat recent avertizează despre pericolele la care vor fi expuși sportivii și spectatorii din cauza temperaturilor extreme de la Jocurile Olimpice de la Paris, care încep în 26 iulie 2024.

Citește și: Cum ar putea Jocurile Olimpice de la Paris să devină un eveniment de răspândire masivă a febrei dengue

Studiul a avertizat că „căldura intensă de la Jocurile Olimpice de la Paris din iulie-august 2024 ar putea duce la prăbușirea concurenților și, în cel mai rău caz, la moartea unora în timpul Jocurilor”.

"Următoarea Olimpiadă de la Paris este aproape, iar cazurile notabile de căldură extremă care subminează sănătatea și bucuria de la spectacolele sportive au crescut de la Jocurile Olimpice de la Tokyo până acum”, se spune în raport.

Risc mortal pentru sportivii care vin la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Jocurile Olimpice de la Paris, care se vor desfășura în perioada 26 iulie- 11 august, vor avea loc în cele mai calde luni ale anului din capitala Franței.

Parisul a fost lovit de o serie de valuri record de căldură în ultimii ani. Peste 5.000 de oameni au murit în Franța în vara anului trecut, când temperaturile au depășit 40 de grade Celsius, potrivit datelor de sănătate publică.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Faptul că Jocurile Olimpice vor avea loc în plină vară înseamnă că amenințarea unei perioade de căldură devastatoare este una foarte reală”, se arată în studiul citat.

Jocurile Olimpice de la Paris, sub un val de căldură extremă

Jocurile Olimpice de la Paris, sub un val de căldură extremă

[Sursa foto: Twitter]

Raportul intitulat „Rings of Fire: Heat Risks at the Paris Olympics 2024”, a fost întocmit de Asociația Britanică pentru Sport Durabil, o organizație care ajută sportivii să se implice în probleme de mediu.

Cercetătorii au consultat oameni de știință și sportivi în timpul procesului de elaborare a raportului, scrie DW.com.

Raportul a cerut organizatorilor să ofere planuri speciale de rehidratare și răcire pentru sportivi și fani, pentru a evita riscul de insolație.

De asemenea, au fost ridicate preocupări separate cu privire la statutul râului Sena care trece prin Paris.

Este setat să găzduiască o paradă cu barca în timpul ceremoniei de deschidere, precum și evenimente de triatlon și maraton de înot, dar ploile abundente au dus la curenți puternici și au degradat calitatea apei.

Jocurile Olimpice de la Paris, sub un val de căldură extremă

Deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris, pe Sena

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si