Secretarul de stat consideră că este posibil să se ajungă la carantinare în Capitală, dacă trendul crescător de infectare se va menține în continuare.

" Deocamdată nu avem acei indici care să ne susţină aceste lucruri, dar dacă lucrurile continuă şi se constată în continuare o creştere, la fel cum o vedem în ultimele zile, nu foarte multe, posibil să se ajungă acolo. E de văzut ”,

a declarat Andreea Moldovan, la Digi24, duminică seara.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță, avertisment despre noua tulpină britanică. "Lucrurile pot scăpa de sub control foarte uşor"

"Dacă suntem prea relaxați, lucrurile degenerează” 

Secretarul de stat a făcut apel la respectarea restricţiilor şi a arătat că a fost bine acolo unde au fost restricţii.

"Dacă noi toţi, la nivel de ţară, de populaţie, realizăm că este o problemă care încet-încet creşte şi ne redresăm, avem şanse să nu ajungem la acest scenariu. Tot ceea ce s-a făcut în această pandemie a fost un acordeon şi la noi şi în alte ţări, în sensul în care s-au restricţionat nişte măsuri, a fost bine, a scăzut numărul de cazuri, după care relaxăm, vedem. Dacă suntem cu toţii conştiincioşi, avem rezultate bune, dacă iarăşi suntem prea relaxaţi şi ne bucurăm de prea multă libertate, vedem că lucrurile degenerează”, a afirmat Andreea Moldovan.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Tulpina britanică închide România bucată cu bucată. Bucureștiul intră în scenariul ROȘU

În Bucureşti, rata de infectare cu COVID-19 este de 3,19 cazuri la o mie de locuitori şi astfel Capitala este în scenariul roşu.

Ce restricții noi au apărut în Capitală

Restaurantele se închid din nou în București la interior, la fel și sălile de jocuri- cu excepția loteriilor și a caselor de pariuri.

Schimbări sunt şi în domeniul educaţiei, unde revine învăţământul hibrid pentru localităţile intrate în scenariul roşu, dar care nu depăşesc rata de infectare de 6 cazuri la mie. Aici, elevii din clasele terminale vor veni cu schimbul la şcoală, iar cei care rămân acasă vor învăţa online.

Citeste si: Cîţu: „Vom deschide şi etapa a treia, astfel încât oricine îşi doreşte să se protejeze de Covid-19, să poată să o facă”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si