Trupurile civililor uciși în Mariupol putrezesc pe străzi sau în morminte improvizate de vecini.

„Nu-l voi găsi niciodată pe tata”

Pe mai multe grupuri de Telegram, cu zeci de mii de membri, circulă fotografii și imagini video cu semne funerare puse pe morminte improvizate între blocuri sau în grădini și liste scrise de mână cu numele celor morți. Uneori, listele conțin și locația în care se află.

Am intrat într-un astfel de grup ca oamenii să știe că tata a fost ucis și ca să-mi împărtășesc durerea ”, a povestit Mariana pentru The Guardian. A pierdut legătura cu părinții ei încă de la începutul lunii martie, când semnalul rețelei telefonice a fost întrerupt.

Citeste si: VIDEO- Casele din județul Bihor vopsite strident vor fi interzise la țară. Autoritățile locale vor să păstreze frumusețea satului autentic

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Părinții ei locuiau într-o altă parte a Mariupolului.

La două săptămâni de la începerea războiului, Mariana a fugit cu copiii ei. Devenise prea periculos ca să încerce să ajungă la părinții ei.

Tatăl a murit când încerca să stingă un incendiu, iar mama Marianei l-a îngropat cu mâinile ei afară, lângă blocul în care locuiau. Mariana vrea să se întoarcă în Mariupol ca să-l găsească pe tatăl ei și să-l înmormânteze cum se cuvine.

Mariupolul este în mâna rușilor

Mariupolul este complet în mâinile rușilor de la sfârșitul lunii mai, după aproape trei luni de asalt neîncetat. Armata rusă a asediat orașul, a întrerupt alimentarea cu energie electrică și apă, a bombardat maternități, spitale și un teatru care fusese marcat ca adăpost pentru civili.

Citeste si: Ce se întâmplă cu şoferiţa fără permis care a ucis-o pe Anastasia. Pedeapsa pe care o va primi femeia după ce a izbit-o cu mașina pe fetiţa de 4 ani

Rusia încă își neagă vinovăția pentru asta, dar autoritățile continuă să dezgroape dintre dărâmături cadavrele ucrainenilor, astfel că numărul victimelor ar putea fi mai mare decât cel estimat inițial, de 22.000.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si