Totul a avut loc în urmă cu câteva zile, atunci când Serviciul social de la Maternitatea Virgen del Rocío a anunțat Poliția Națională în legătură cu internarea unei femei în travaliu. Constatarea către poliție a fost făcută deoarece gravida prezentase documente care se pare că aparțineau unei alte persoane.

Citește și: Patroana unui salon de coafură, legată de pat la ATI după ce a lovit și scuipat personalul medical

Ajunși la fața locului, oamenii legii au deschis imediat ancheta. Cercetările efectuate au dus la concluzia că cele patru persoane arestate plănuiseră ca imediat după nașterea pruncului, acesta să fie livrat unui cuplu care nu putea avea copii în schimbul unei mari sume de bani, au transmis reprezentanții Poliției.

Mamele surogat sunt ilegale în Spania

În primă fază, cei patru intenționau să efectueze un tratament de maternitate surogat. Acest lucru prevede ca, familiile care nu pot avea copii să angajeze o femeie pentru a le purta copilul în pântece. După cele nouă luni de sarcină, bebelușul urmează să fie oferit în schimbul unei sume semnificative de bani. Cu toate acestea, această practică este ilegală în Spania.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Tânăr de 27 de ani și copilul său de un an, găsiți spânzurați într-un apartament din Alba Iulia

După mai multe tipuri de proceduri, oamenii legii au descoperit că acel caz a fost tratat de personalul sanitar ca o „ sarcină prost controlată ”, întrucât nu au existat controale sau teste anterioare.

În istoricul medical al mamei existau înregistrări privind solicitarea unui tratament de fertilizare „in vitro”  și asta sub motivul că nu a putut avea copii.

Aceste fapte au fost considerate relevante pentru a înțelege că femeia în travaliu se dădea drept o altă persoană. Parchetul pentru Minori din Sevilla a decretat ca nou-născutul să fie încredințat Asociației pentru Protecția Minorilor din Junta de Andalucía.

Citește și: VIDEO- Incendiu masiv în estul Spaniei! Mii de persoane au fost evacuate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si