Modificări de ultimă oră în decizia Comitetului pentru Situații de Urgență, care ar fi emis o a doua hotărâre, în cursul aceleiași seri.  Creșele și after school-urile pot funcționa, universitățile decid singure cum organizează cursurile, a declarat pentru Edupedu.ro purtătoarea de cuvânt a Prefecturii București.

Bâlbâielile vin pe fondul comentariilor dure făcute de președintele Klaus Iohannis la adresa prefectului Capitalei, precum și a declarațiilor premierului Ludovic Orban cu privire la faptul că atât creșele cât și after school-urile pot funcționa chiar și în scenariul roșu.

Citeste si: Klaus Iohannis: "Este evidentă necesitatea introducerii de noi măsuri restrictive. Modul în care a acționat prefectul Capitalei, inacceptabil" (VIDEO)

Citeste si: Masca devine obligatorie pe stradă în București! Lista completă a noilor restricții adoptate de Prefectura Capitalei

A doua decizie o contrazice pe prima

Contactată de Edupedu.ro, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii București, Mariana Stancu-Țipișcă, a declarat că “activitatea în creșe și after school-uri este permisă în continuare, confom ordinului comun al Ministrului Sănătății, Ministrului Educației și Ministrului Muncii. Iar pentru universități, decizia aparține Senatului universității“.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

A doua decizie contrazice prima hotărâre a Comitetului, care statua că “se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar cursurile desfășurându-se online (scenariul 3)”

Masca, obligatorie în toate spațiile publice

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de luni, de la ora 15.00  mai multe restricţii în Capitală, în contextul în care rata de incidenţă a trecut de pragul de 3 la mia de locuitori.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei a anunțat, după terminarea ședinței, că începând de la ora 00.00

din 20 octombrie  purtarea măştii va fi obligatorie în București, în spaţiile publice deschise de către persoanele cu vârsta de peste 5 ani.

Citeste si:   Coronavirus: "Suntem foarte aproape de un tsunami". Belgia recunoaște că a pierdut controlul în valul doi al pandemiei

De asemenea, restaurantele şi cafenelele vor fi închise în interior, cinematografele, sălile de spectacole şi jocurilor de noroc vor fi şi ele închise, iar  toate unităţile de învăţământ vor trece în scenariul roşu, inclusiv creşele şi universităţile de stat şi private, a explicat luni după amiază purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei Mariana Stancu-Ţipişcă.

Scenariul roșu în Capitală, în vigoare de marți, ora 0.00

Este pentru a doua zi la rând când în București rata de infectare este peste pragul de 3, ceea ce implică închiderea restaurantelor, a cafenelelor, obligativitatea măștii de protecție și în spațiile deschise, dar și închiderea școlilor și continuarea lecțiilor în regim online. La ședința de urgență de la Prefectură a participat și Monica Anisie, ministrul Educației.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Este interzisă activitate în cinematografe. S-a instituit obligativitatea măştii în toate spaţiile publice, inclusiv cele deschise. Interzisă comercializarea în interior în restaurante şi cafenele, iar pentru exterior a rămas în vigoare. E interzisă şi activitatea operatorilor economici licenţiaţi pentru jocuri de noroc. Începe să îşi producă efectele juridice de la ora 00.00 din 20 octombrie”, a mai anunţat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei Mariana Stancu-Ţipişcă.

Sursa: Edupedu.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si