Close sidebar
Close sidebar

Schimbare importantă în Codul Rutier. Un lucru pe care-l fac toți șoferii în trafic, aspru taxat. Amenzi usturătoare

Traficul aglomerat și intersecțiile sufocate sunt marile probleme cu care se confruntă orașele din România, iar graba șoferilor a fost și ea dezbătută în noile modificări care îi vizează pe conducătorii auto au fost incluse în Codul Rutier.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Astfel că, șoferii care nu permit mașinilor blocate deja în intersecție să o părăsească vor putea fi pasibili de amenzi usturătoare. Conducătorii care intră în intersecţii fără a le permite să iasă celor care au rămas blocaţi anterior în acestea riscă, dacă sunt surprinşi de poliţiştii rutieri, să primească amenzi ce pot depăşi chiar şi 1.000 de lei.

Legislaţia rutieră în vigoare prevede amenzi consistente pentru şoferii care nu permit maşinilor blocate deja în intersecţie să o părăsească. Dacă nu le vor da acestora prioritate, sunt pasibili de o amendă importantă. Conducătorii care obişnuiesc să intre în intersecţii fără a le permite să iasă celor care au rămas blocaţi anterior în acestea riscă, dacă sunt surprinşi de poliţiştii rutieri, să primească amenzi ce pot depăşi chiar şi 1.000 de lei, scrie Capital. 

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

O altă modificare importantă îi vizează pe şoferii care ţin în mână telefonul sau alte dispozitive mobile, la volan. Ei vor fi sancţionaţi cu 20 de puncte amendă şi le va fi suspendat permisul de conducere, potrivit unui proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI