În Marea Britanie urmează să se introducă noi bancnote, pe care va apărea chipul Regelui Charles al III-lea. Noile bancnote vor intra în circulație treptat și le vor înlocui pe cele cu chipul Reginei Elisabeta a II-a.

Bancnotele cu chipul Regelui Charles al III-lea vor intra în circulație

Banca Angliei ar fi transmis printr-un comunicat că schimbarea bancnotelor va începe de miercuri. Conform informațiilor transmise de d igi24.ro, schimbarea se va realiza în mod treptat.

Bancnotele cu chipul Reginei Elisabeta vor fi înlocuite cu bancnote cu chipul Regelui Charles al III-lea. Este vorba despre înlocuirea bancnotelor de 5, 10, 20 şi 50 de lire.

Citește și: Kate Middleton, neînfricată în fața diagnosticului crunt. Deși are cancer, Prințesa de Wales a arătat că are puterea unei viitoare regine: „Cu capul sus, ea dă dovadă de determinare și rezistență”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Noile bancnote ar urma să fie tipărite treptat, pentru a le înlocui pe cele uzate care se află în circulație. Un alt motiv al adoptării introducerii treptate a noilor bancnote este minimizarea impactului ecologic și financiar.

Cetățenii își pot schimba bancnotele în limita a 300 de lire de persoană, începând de miercuri, prin intermediul Băncii Angliei, conform sursei citate anterior.

Citește și: VIDEO- Regele Charles a revenit la datorie, după diagnosticul de cancer! Care este starea monarhului?

Singura diferență vizibilă dintre noile bancnote și cele vechi o reprezintă chipul figurii regale. Bancnotele cu chipul Regelui Charles al III-lea se vor alătura monedelor cu chipul acesteia.

Cum arată noile bancnote cu chipul Regelui Charles al III-lea?

Iată cum vor arăta noile bancnote cu chipul Regelui Charles al III-lea!

Bancnote cu chipul regelui Charles al III-lea

[Sursa foto: Profimedia]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si