Close sidebar
Close sidebar

Schimbare majoră în Marea Britanie! Cum arată bancnotele cu chipul Regelui Charles

Se pare că în Marea Britanie se vor introduce, treptat, bancnotele cu chipul regelui Charles al III-lea. Cum vor arăta acestea?

Elena Tasca,

Cum arată bancnotele cu chipul Regeleui Charles al III-lea

[Sursa foto: Platforma socială X]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În Marea Britanie urmează să se introducă noi bancnote, pe care va apărea chipul Regelui Charles al III-lea. Noile bancnote vor intra în circulație treptat și le vor înlocui pe cele cu chipul Reginei Elisabeta a II-a.

Bancnotele cu chipul Regelui Charles al III-lea vor intra în circulație

Banca Angliei ar fi transmis printr-un comunicat că schimbarea bancnotelor va începe de miercuri. Conform informațiilor transmise de d igi24.ro, schimbarea se va realiza în mod treptat.

Bancnotele cu chipul Reginei Elisabeta vor fi înlocuite cu bancnote cu chipul Regelui Charles al III-lea. Este vorba despre înlocuirea bancnotelor de 5, 10, 20 şi 50 de lire.

Citește și: Kate Middleton, neînfricată în fața diagnosticului crunt. Deși are cancer, Prințesa de Wales a arătat că are puterea unei viitoare regine: „Cu capul sus, ea dă dovadă de determinare și rezistență”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Noile bancnote ar urma să fie tipărite treptat, pentru a le înlocui pe cele uzate care se află în circulație. Un alt motiv al adoptării introducerii treptate a noilor bancnote este minimizarea impactului ecologic și financiar.

Cetățenii își pot schimba bancnotele în limita a 300 de lire de persoană, începând de miercuri, prin intermediul Băncii Angliei, conform sursei citate anterior.

Citește și: VIDEO- Regele Charles a revenit la datorie, după diagnosticul de cancer! Care este starea monarhului?

Singura diferență vizibilă dintre noile bancnote și cele vechi o reprezintă chipul figurii regale. Bancnotele cu chipul Regelui Charles al III-lea se vor alătura monedelor cu chipul acesteia.

Cum arată noile bancnote cu chipul Regelui Charles al III-lea?

Iată cum vor arăta noile bancnote cu chipul Regelui Charles al III-lea!

Bancnote cu chipul regelui Charles al III-lea

[Sursa foto: Profimedia]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI