Ministerul de Finanţe a publicat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care se referă la achiziţionarea de noi maşini prin programul Prima Maşină. Guvernul doreşte să stimuleze prin această modificare cumpărarea de autoturisme noi.

Dacă până acum şoferii care au mai avut o maşină nouă în proprietate nu aveau dreptul să cumpere un autoturism prin programul Rabla, acum se va putea cu ajutorul tichetului valoric, chiar dacă respectivul beneficiar a mai avut în proprietate un autoturism nou.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ordonanţa de Urgenţă de la Ministerul Finanţelor oferă şi posibilitatea achiziţionării vehiculelor hibird (cu preţ de achiziţie de maxim 100.000 lei, la care se adaugă TVA). În cazul acestora, beneficiarul programului trebuie să asigure un avans de minim 25% din preţul de achiziţie al autoturismului cu sistem de propulsie hibrid.

Se pot achiziţiona şi autoturisme electrice hibride (cu un preţ de maxim 150.000 lei plus TVA şi 30% avans din preţul de achiziţie al autoturismului).

Autoturismele 100% electrice fac parte şi ele din programul Prima Maşină şi pot fi achiziţionate la un preţ maxim de 150.000 lei plus TVA.

În acest caz, proprietarul trebuie să asigure un avans minim de 30% din preţul de achiziţie al autoturismului electric.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si