Aplicația WhatsApp îi obligă acum, pe utilizatori să accepte schimbul de informații cu rețeaua de socializare Facebook dacă doresc să continue să utilizeze serviciul. Compania avertizează utilizatorii printr-o notă pop-up că trebuie să accepte aceste actualizări pentru a continua să utilizeze WhatsApp sau, în caz contrar, vor trebui să-și șteargă conturile. Dar Facebook, care deține WhatsApp, a declarat că utilizatorii europeni și britanici nu vor vedea aceleași schimbări de partajare a datelor, deși vor trebui să accepte noi termeni. 

Ce trebuie să facă de acum încolo utilizatorii WhatAapp?

Termenul limită pentru a accepta modificarea aplicației WhatsApp este 8 februarie, după care „va trebui să acceptați aceste actualizări pentru a continua să folosiți WhatsApp”, a spus compania în alerta pop-up către utilizatori. A fost eliminată o secțiune din politica internațională de confidențialitate, care anterior le permitea oamenilor să renunțe la partajarea informațiilor personale cu Facebook în primele 30 de zile, după ce modificările au intrat în vigoare. În plus, cea mai recentă alertă indică utilizatorii către centrul său de ajutor online dacă doresc să își steargă contul.

Schimbare majoră la Whatsapp. Dacă nu faci asta până pe 8 februarie contul îți va fi șters
Schimbare majoră la Whatsapp. Dacă nu faci asta până pe 8 februarie contul îți va fi șters

Elon Musk, care a devenit, recent, cel mai bogat om din lume le recomandă celor care-l urmăresc, printr-un tweet simplu și direct, să folosească Signal, o altă aplicație pentru mesaje asemănătoare WhatsApp și Telegram, care folosește încriptare extremă pentru a proteja datele și comunicațiile utilizatorilor.

Cu toții am primit un mesaj de notificare care ne cere să acceptăm noua politică de confidențialitate a lui WhatsApp. Astfel, Facebook urmărește să integreze mai mult serviciile de mesaje.

Dar mulți utilizatori au fost deranjați sau supărați de aceste schimbări, pentru că nu le place ideea că unele din datele lor vor ajunge pe mâinile furnizorilor de publicitate. Elon Musk a avut ca întotdeauna ceva de spus.

După această postare, mai mult de 100.000 de utilizatori au descărcat Signal din secțiunile de aplicații de la Apple și Google în mai puțin de două zile. Numărul mare de solicitări a făcut ca platforma să cadă în unele momente, iar codurile de verificare pentru descărcare să fie trimise cu întârziere. Dar s-a rezolvat repede și utilizatorii „n-ar mai trebui să aibă probleme în instalare”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

Schimbare majoră la Whatsapp. Dacă nu faci asta până pe 8 februarie contul îți va fi șters
Schimbare majoră la Whatsapp. Dacă nu faci asta până pe 8 februarie contul îți va fi șters

„Nu putem să vă citim mesajele sau să vă ascultăm convorbirile, nici noi, nici oricine altcineva. Confidențialitatea nu este un mod opțional, ci așa lucrează Signal. Pentru toate mesajele și convorbirile voastre, pentru totdeauna” se spune pe pagina oficială a platformei. Se mai precizează că nu există publicitate, comercianți sau terți asociați.

Citeste si: WhatsApp face schimbări importante. De când intră în vigoare

Ce se întâmplă cu cei care refuză acest update al aplicației WhatsApp?

Acest update presupune partajarea datelor de pe Whatsapp cu aplicațiile deținute de Facebook, precum Instragram și Messenger. Este vorba despre date personale precum nume, număr de telefon, adresa de IP, modelul telefonului pe care sunt instalate aplicațiile, potrivit celor de la BBC.

Potrivit reprezentanților Whatsapp, acest update va ajuta la dezvoltarea afacerilor și gestionarea conversațiilor din Whastapp folosind infrastructura Facebook.

Cei care refuză această partajare a datelor dintre conturile lor de Whatsapp și Facebook vor avea parte de o surpriză, dacă vor încerca să șteargă aplicația. Datele, conversațiile și fișiere media de pe dispozitivul tău rămân stocate. Pentru a le elimina și a se asigura că nimeni nu se folosește de datele lor personale, utilizatorii trebuie să își șteargă contul de Whatsapp direct din aplicație. Cu toate acestea, se pare că anumite date rămân stocate chiar și după ce contul de Whatsapp a fost șters definitiv.

Această schimbare este implementată la o lună după ce Apple a început să ceară companiilor care dezvoltă aplicații pt iOS să detalieze informațiile pe care ei le culeg de la utilizatori. Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX și cel mai bogat om din lume, sfătuiește oamenii să renunțe, astfel, la WhatsApp și să apeleze la alte servicii de mesagerie care pun mai mult preț pe confidențialitatea datelor utilizatorilor, precum Signal sau Telegram.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul de la RO-Alert care i-a dat fiori unui român din București: “Adăpostiți-va in beciuri, departe de geamuri, durata estimată 90 de min”- radioimpuls.ro

Citeste si: Un asteroid de 10 ori mai mare decât roca spațială care a ucis dinozaurii a aruncat cea mai mare lună a lui Jupiter de pe axa sa- antena3.ro

Schimbare majoră la Whatsapp. Dacă nu faci asta până pe 8 februarie contul îți va fi șters
Schimbare majoră la Whatsapp. Dacă nu faci asta până pe 8 februarie contul îți va fi șters

Reprezentanții gigantului Microsoft nu sunt nici ei de acord cu aceste noi măsuri luate de către Whatsapp. Aceștia recomandă ca utilizatorii sistemului de mesagerie să își steargă imediat conturile și să folosească Skype, fiind o aplicație care îți păstrează datele personale private.

Citeste si: Aplicația WhatsApp va avea o nouă funcție. Ce vei putea face acum cu ajutorul acesteia

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si