Temperaturile încep să scadă de vineri, 4 noiembrie , iar până la sfârşitul acestei luni vom reveni la un regim termic firesc, cu maxime care nu vor mai depăşi 15 grade Celsius, a declarat directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu.

Citeste si: Cum va fi vremea în luna noiembrie 2022. Prognoza meteo pentru ultima lună din toamna acestui an

Este puţin probabil, totuși, să avem episoade severe în luna noiembrie, judecând după prognoza următoarelor patru săptămâni.

Reprezentantul ANM nu exclude varianta unor episoade mai severe, cu ninsori abundente și temperaturi scăzute în primele săptămâni din decembrie.

Vremea se răcește, ploile întârzie să apară

”De vineri temperaturile încep să scadă. Vom reveni până la sfârşitul acestei luni la un regim termic firesc, ceea ce înseamnă maxime care probabil spre sfârşitul lunii nu vor mai depăşi 15 grade Celsius. Sigur, şi temperaturile minime este de aşteptat să scadă treptat”, a declarat joi Florinela Georgescu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pentru următoarele săptămâni din noiembrie nu sunt așteptate cantităţi importante de ploi, spune șefa ANM.

Citeste si: Care au fost cele mai mari cutremure din România? Date istorice

"Per ansamblu, luna noiembrie ar putea fi ar putea fi una deficitară(...) Precipitaţiile, oricum, în timpul iernii, climatologic vorbind, nu sunt foarte abundente”, a spus directorul ANM, vorbind de o medie de 30-40 de litri pe metrul pătrat în fiecare din lunile de iarnă.

Cum va fi vremea în decembrie

”Pentru luna decembrie deja nu este ieşit din comun să apară temperaturi minime în cursul nopţii de sub minus -10 grade. Iar un ianuarie normal înseamnă cea mai rece lună din an care poate aduce şi evenimente severe, de genul viscolelor. Acestea nu sunt excluse din niciuna din lunile de iarnă”, a mai spus Florinela Georgescu.

Este destul de posibil, ca şi iarna trecută, ca stratul de zăpadă cel mai consistent să îl avem în zona de munte, dar s-ar putea vorbi de acest strat mai consistent mai degrabă din luna ianuarie încolo”, a mai spus Florinela Georgescu.

Ultimii ani ne-au arătat că nu este exclus ca manifestările de iarnă să se extindă şi în luna martie, deci iarna să fie extinsă în primăvară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si