Schimbarea la faţă. Schimbarea la față a Domnului are în fiecare an o importanță deosebită pentru creștinii ortodocși și pentru Biserica Ortodoxă. 

Reprezintă prima și singura zi cu dezlegare la pește din Postul Maicii Domnului care a început pe 1 august și se va termina pe 14 august.

Sărbătoarea de pe 6 august este marcată în calendarul ortodox cu o  cruce roșie, dar și cu dezlegare la pește, fiindcă pică în Postul Adormirii Maicii Domnului.

Sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului este numită în popor şi Obrejenia şi semnifică o schimbare, o transformare.

Aceasta se mai numește și Pobrejenia sau Probojeni, cuvânt tot de provenienţă slavonă (provenind de la verbul popular „a probazi)”. Are sensul de a certa pe cineva.

Mesaje, urări şi imagini pentru 6 august

 

Schimbarea la Față a Domnului Iisus Hristos să vă aducă pace, liniște în suflet, dragoste, înțelegere, sănătate și speranță de mai bine!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Sfânta zi a Schimbării la Față a Domnului Iisus Hristos să vă aducă lumină în viață și în suflet, armonie și pace în casă și din Cer binecuvântare!

Citeste si: Rugăciune către Sf. Maria: Aduce bucurie şi sănătate

În această zi de 6 August să aprindem o lumânare pentru cei plecați prea devreme dintre noi.

Schimbarea la Față a Domnului să vă aducă pace și liniște în suflet, sănătate și multe gânduri pozitive!

Schimbarea la Față a Domnului să vă aducă în viață liniște, iubire, sănătate și lumină, înțelegere și armonie! Să fiți binecuvântați!

Schimbarea la Față a Domnului Iisus Hristos să fie un praznic binecuvântat pentru toți!

Astăzi este Schimbarea la Față a Domnului Iisus Hristos. Vă doresc o zi binecuvântată!

În această zi sfântă vă doresc liniște sufletească și iertarea tuturor păcatelor. Voia Domnului să se împlinească! Amin!

Citeste si: Sfântul Alexandru 2022: Pe ce dată se sărbătoreşte

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si