Schimbarea bruscă a vremii aduce o răcire accentuată, vijelii, căderi de grindină, mai cu seamă în Banat, Crișana, Oltenia și parte de sud a Transilvaniei, unde pătrunde o masă de aer rece.

Citeste si: Cod galben de averse şi vânt în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov, luni dimineaţa

Se anunță ploi torențiale, cantități mari de apă, de peste 25 de litri pe metrul pătrat, încă de marți seara, iar începând de miercuri vremea se strică în toată țara. 

Va fi o vreme răcoroasă și vântoasă, iar temperaturile mici vor fi resimțite și mai mult din cauza vântului puternic.

Cod galben în jumătate de țară

Meteorologii de la ANM au emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată valabilă de marți de la ora 14.00.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 17 mai, ora 14- 18 mai, ora 06
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia și local în Transilvania și Muntenia.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Maxime de 17 grade în București

După maxime de 29-30 de grade marți, vremea se răcește puternic în Capitală, unde maxima zilei de miercuri nu va trece de 17 grade, anunță meteorologii. 

Ploile vin din Vestul țării, iar apoi se vor întinde pe tot parcursul țării. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în centrul și nord-estul țării, unde sunt așteptate vijelii și descărcări electrice. 

Cod galben și pentru ziua de miercuri

Începând de miercuri dimineață, frontul atmosferic de ploi și vreme rece se îndreaptă și în jumătatea estică a țării, către Carpații Meridionali și Orientali.

MESAJ 2
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 18 mai, ora 06 – 18 mai, ora 21
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărți i

Pe parcursul zilei de miercuri (18 mai) vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55...70 km/h.

Local în Carpații Meridionali și Orientali rafalele vor depăși 60...70 km/h, iar în zona înaltă 90...100 km/h.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului în general cu viteze de 45…55 km/h. Vremea se va răci accentuat, astfel că în noaptea de miercuri spre joi în depresiuni temperaturile minime vor fi negative și se va produce brumă.

Ploi torențiale în aproape toată țara

Meteorologii estimează o vreme oscilantă în următoarele două săptămâni, 16- 29 mai, cu un prim interval în care vremea se va răci, în timp ce ploile îşi vor face simţită prezenţa cel mai mult în cursul săptămânii viitoare, arată prognoza publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Transilvania, în următoarele zile, media maximelor va fi de 22 – 24 de grade, apoi vremea se va răci accentuat, urmând ca în 18 mai să se înregistreze 13 grade.

Citeste si: Meteo 16.05.2022 seară

Ulterior zilei de 18 mai, maximele vor creşte de la o zi la alta, astfel că în 22 mai se vor atinge din nou, 24 de grade în medie.

Probabilitatea pentru ploi va fi mare în zilele de 17 şi 18 mai, apoi va creşte în intervalul 22 – 29 mai.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si