Close sidebar
Close sidebar

Schimbari bruste de temperatura. Vine Primavara sau ne asteapta un val rece de iarna in urmatoarea perioada?

Se pare ca Primavara si-a intrat pe deplin in drepturi, in perioada 8-11 martie anuntandu-se temperaturi de pana la 17 grade care vor fi mai ridicate decat normalul perioadei.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit ANM, temperatura medie lunara a aerului va fi apropiata de norma climatologica in sudul, sud-estul si local in vestul tarii si se va situa sub normal in restul teritoriului. Precipitatiile totale lunare vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii.

In Banat se va inregistra o crestere a temperaturilor de pana la 17-18 grade Celsius la finalul acestei saptamani. Minimele termice vor avea o evolutie asemanatoare, ajungand pana la aproximativ 6 grade in jurul datei de 11 martie cand vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada a anului.

In Crisana, temperatura aerului va fi in crestere treptata, pana la 16 grade pe data de 11 martie, interval in care si minimele nocturne vor creste de la -9 pana la 6-7 grade.

In Transilvania, vremea se va incalzi accentuat in prima saptamana a intervalului de prognoza, astfel incat media regionala a temperaturilor maxime va creste de la 5 la 14 grade in acest interval, iar cea a valorilor termice nocturne, de aproximativ -11 grade la inceput, va atinge 0 grade intre 7 si 10 martie si chiar 3-4 grade pe 11-12 martie.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică „unică”, în Franța: „Thorin” poate explica de ce au dispărut Neanderthalienii de pe fața Pământului- antena3.ro

In Maramures, prima saptamana a intervalului de prognoza va fi caracterizata de temperaturi in crestere treptata, astfel încat vremea va deveni usor mai calda decat in mod normal in aceasta perioada a anului.

In Moldova, vremea va fi rece, geroasă dimineaţa la începutul intervalului şi va intra apoi într-un proces de încălzire, urmând ca în data de 11 martie mediile maximelor şi minimelor să se situeze peste normele perioadei.

In Bucuresti, vremea va atinge 14 grade joi, iar in 11 martie temperaturile vor atinge o maxima de 17 grade.

In aceasta saptamana minimele nocturne vor avea usoare variatii si se vor situa intre 2 si 6 grade, iar in intervalul 11- 13 martie, precipitatiile pot fi mai insemnate cantitativ si se vor semnala pe arii relativ extinse.

Valorile termice din timpul zilei vor atinge 10 grade la sfarsit de saptamana, in timp ce minimele nocturne vor fi in crestere, de la -12 pana spre 5-6 grade, in acest interval.

A doua saptamana va fi caracterizata de usoare variatii termice, dar in general temperaturile maxime se vor situa între 10 si 15 grade, iar cele minime intre 2 si 4 grade, in medie, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 16 martie si cele mai scazute in zilele de 13 si 14 martie.

Ulterior zilei de 12 martie, pana la mijlocul celei de-a doua saptamani se intrevede o usoară scadere a temperaturilor medii maxime si minime, pentru ca dupa aceasta data (14 martie) si pana spre sfarsitul intervalului tendinta acestora sa fie de crestere usoară de la o zi la alta.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI