Cei din coaliția de guvernare au modificat din nou propunerea care ar trebui să fie adoptată până la finalul lunii noiembrie în Guvern.  

Persoanele și familiile cu venituri mici vor avea facturi la energie mai mici. Încă nu a fost stabilit un prag care să definească venituri mici. Guvernul propune un preț fix de 1,2 lei sau 1,3 lei pentru toți consumatorii de energie electrică.

Ce va decide coaliția de guvernare?

Cel mai probabil un venit mic va fi reprezentat de un salariu minim pe economie care de la 1 ianuarie 2023 ar putea fi majorat la 3.000 de lei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Coaliția ar vrea să renunțe la pragurile actuale de compensare și să introducă un preț unic pentru consumatori, indiferent dacă sunt casnici sau non-casnici. 

Citeste si: Cât vor scoate românii din buzunar pentru apă caldă și căldura? Calcule pentru apartamentele cu 2, 3 și 4 camere

Potrivit informațiilor, românii cu venituri mici ar putea avea un preț mai mic de 0,68 de bani/KWh, iar în cazul celor cu venituri mari să nu mai existe compensare și să rămână la prețul unic stabilit.

În cadrul aceleiași ordonanțe de urgență, guvernanții ar putea menționa și despre compensația pentru lemne. Compensarea ar putea fi la prețul de pe piață și se va face în funcție de venitul fiecărui consumator.

Ce a declarat Marcel Ciolacu?

„Rămân consecvent şi cred că energia şi preţul la energie trebuie să intre într-un sistem reglementat, să fie un preţ unic. Pentru persoanele casnice, vulnerabile, trebuie să venim cu un pachet solid, pentru a depăşi această iarnă şi această perioadă de criză energetică, unde iarăşi nu suntem noi de vină că cineva a semnat

să închidă anumite capacităţi de producţie. Nu suntem noi de vină că nu s-au luat anumite măsuri la timpul potrivit sau, când s-a făcut liberalizarea preţurilor, s-a spus românilor că o să scadă preţul. Uite că nu a scăzut, a crescut”, a spus Marcel Ciolacu. 

Citeste si: O factură, o mie de probleme


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si