Potrivit noului Cod Rutier, automobilele cu Inspectia Tehnica Periodica Expirata li se va suspenda inmatricularea, iar cei care vor circula cu un autovehicul neimatriculat risca inchisoarea de la unu la trei ani sau amenda, noteaza jurnalul.ro.

Codul Rutier va prevedea suspendarea inmatricularii si in cazul in care noul proprietar nu solicita transcrierea dreptului de proprietate in termen de maximum 90 de zile, nu in termen de 30 de zile, cum este in prezent.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Totodata, codul Rutier va sanctiona circulatia cu inmatriculare suspendata cu amenda care ajunge la 3.000 de lei si punctele aferente. In cazul suspendarii inmatricularii, Politia Rutiera va retine si certificatul de inmatriculare si de inregistrare sau dovada inlocuitoare a acestuia.

O veste buna e ca ITP-ul pentru rable va putea fi obtinut mai usor, dupa ce otiunea de "defectiuni tehnice" va fi inlocuita cu trei tipuri de "deficiente”: minore, majore si periculoase.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si