Regulile pentru deținuții din închisorile din România au fost schimbate, prin hotărâre de Guvern. Acum, ei pot face cumpărături online sau pot solicita gardienilor să le facă în locul lor. De asemenea, durata convorbirilor telefonice a crescut la 90 de minute.

Regulamentul de aplicare a Legii nr. 254/2013 cu privire la executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul unui proces penal a fost modificat de HG 850/2023.

Citește și: Prețul psihologic de la piață înflorește vânzările! Ce efect are asupra noastră: „Te poți înșela, pot să te inducă în eroare să ai impresia că e 4 lei și de fapt e 5 lei”

Deținuții își vor face cumpărăturile online

Deținuții din închisorile din țară vor putea să își facă cumpărăturile săptămânale online. În trecut, ei puteau achiziționa alimentele de la magazinul din penitenciar.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Deținuții au dreptul de a cumpăra, săptămânal, de la punctele comerciale din incinta penitenciarului ori în sistem de comandă online sau la distanță dacă este pus la dispoziție de către administrația penitenciarului, în limita a 3/4 din valoarea salariului minim brut pe economie, alimente, fructe, legume, apă minerală, băuturi răcoritoare, țigări și alte bunuri de natura celor permise să fie primite, potrivit anexei nr. 1.

Materialele necesare exercitării drepturilor de petiționare și la corespondență pot fi cumpărate de la punctele comerciale din incinta penitenciarului ori în sistem de comandă online sau la distanță fără a afecta limita de 3/4 din valoarea salariului minim brut pe economie”, se menționează în documentul citat anterior.

Deținuții le pot solicita și gardienilor să le facă cumpărăturile.

„În situația în care dreptul de a cumpăra bunuri nu se poate asigura prin modalitățile prevăzute la alin. (1), cumpărăturile pot fi făcute din afara locului de deținere de către personalul desemnat, în baza cererii deținuților și a ofertelor puse la dispoziție de către operatorii economici, fără a afecta limita de 3/4 din valoarea salariului minim brut pe economie, cu respectarea condițiilor prevăzute la alin. (1)”, se mai arată în document.

Citește și: Cardurile de energie, încărcate cu 700 de lei. Alți 400.000 de români primesc banii în septembrie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si