Close sidebar
Close sidebar

Schimbari pentru politisti dupa crima din gara Burdujeni? Anuntul facut de premierul Mihai Tudose

A fost nevoie de inca o tragedie pentru ca, neajunsurile din politie sa fie luate in seama. Premierul Mihai Tudose promite investitii, sindicalistii cer mii de colegi noi, in timp ce cadetii Academiei ar putea intra in paine mai devreme de absolvire.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Cuvinte grele, spuse de un politist care, de 23 de ani, nu stie daca nu cumva patrula in care pleaca este si ultima. La nici 24 de ore de la acest discurs, sefa lui, ministrul Carmen Dan, incerca sa caute solutii, la o intalnire cu sindicatele.

Dumitru Coarna, lider sindical: "Doamna ministru ne-a asigurat ca o sa dispune o comisie interministeriala, cu ministerul finantelor, cu… povestea-i de bani."

Nu mai putin de 4.000 de noi politisti si peste 10 mii de automobile ar fi necesare ca aerul, spun aceiasi lideri de sindicat. Tot ei vehiculeaza cifre ingrijoratoare: nu mai putin de 20 de MII de angajati este deficitul din Ministerul de Interne.

Dumitru Coarna, lider sindical: "Niciun politist, repet, nu a murit din cauza unui articol din legea 360.

Nu, din cauza subfinantarii. Ati vazut ca toti politistii in lumea asta lucreaza cu un partener. La noi partenerul e el singur."

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

STUDENTII DE LA ACADEMIE, IN STRADA

"Am ras, am glumit cu el chiar si in acea zi fara sa ma gandesc si eu si toti colegii care l-am cunoscut, ca sunt ultimele clipe in care il putem vedea ”, a declarat un politist.

Moartea absolut stupida a politistului Sorin Vezeteu pare sa fi fost fitilul care a declansat o reforma.

Sau cel putin asa promit mai-marii din Guvern, in frunte cu premierul Mihai Tudose.

Mihai Tudose, premier: "Promotia de la 2018 sa poata fi incadrata de acum, gasim o formula, urmand ca, apoi, sa-si termine studiile pana la anul."

Cu alte cuvinte, tinerii care inca sunt pe bancile Academiei de Politie sa fie trimisi pe strada, alaturi de colegi mai experimentati.

Mihai Tudose, premier: "Plecam de la premisa ca cei care au stat deja 2 ani in scoala sunt un pic mai bine pregatiti decat unul adus de pe strada si bagat in politie si sa faca un curs din asta de pregatire de cateva luni."

Deocamdata, ministrul Carmen Dan a anuntat modificarea statutului politistului, la care vor lucra chiar sindicalistii. De asemenea, nu vor mai exista patrule formate dintr-un singur om al legii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI