"Clasa întâi este aici ceea ce este azi clasa pregătitoare. Asta pentru că în mentalul colectiv a intrat din păcate cu clasa zero. Ceea ce este total greşit, cum să fie un copil clasa zero?", a afirmat Andronescu, citată de Edupedu.ro
Conform sursei citate, schema prezentată ca propunere de ministrul Educaţiei arată că nu va mai exista o clasă pregătitoare, ci elevii intră direct, de la grădiniţă, în clasa întâi, la vârsta de 6 ani.
Clasele din ciclul primar clasic vor fi I-III, urmând ca la clasa a IV-a elevii să aibă în continuare învăţător, dar şi profesori.
Citeste si: Un stareț de la o mănăstire din Argeș îi amenință pe enoriași și îl înjură pe președintele Iohannis! "În pădure cu voi. Vă dau şi peste bot şi vă scot dinţii!"
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
"La clasa a 5-a vom introduce şi profesori, la limbile străine. Vom avea şi o evaluare pentru că am stabilit nişte competenţe şi trebuie să le şi verificăm", a declarat Ecaterina Andronescu.
Evaluările Naţionale noi sunt propuse să aibă loc la clasa a III-a (actuala clasă a II-a) şi la clasa a VI-a (actuala clasă a V-a).
În prezent Evaluările Naţionale au loc la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.
Clasa a IX-a trece la gimnaziu, prin redenumirea claselor, iar o altă noutate ar fi apariţia unui consilier de carieră în schema de la clasele VII-IX.
Evaluarea Naţională de la clasa a VIII-a va deveni Evaluarea Naţională de la clasa a IX-a.
"Cei care nu fac faţă la Evaluarea Naţională propunem să facă un an suplimentar.
Nu înseamnă un an de repetenţie, neapărat, ci să nu lăsăm pe nimeni să treacă mai departe de acest nivel fără competenţele necesare", a mai spus Ecaterina Andronescu potrivit news.ro.