Close sidebar
Close sidebar

Schimbările climatice - un dezastru asupra țării noastre. Vezi ce ne așteaptă în următorii ani

Meteorologii au transmis că aceste schimbări climatice ne afectează în mod direct țara și trag un semnal de alarmă cu privire la un dezastru fatal.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Experții în meteorologie spun că omenirea se va confrunta cu un dezastru din cauza schimbărilor climatice. Vara anului 2019 a fost cea mai călduroasă din istoria estimărilor meteo realizate în emisfera de nord.

România a trecut în ultimii ani prin fenomene meteo nu tocmai plăcute: secetă severă, inundaţii devastatoare şi temperaturi anormale, lucru ce i-a făcut mai conștienți pe români asupra climei. Conform unui studiu realizat de IRES la comanda Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Resigurare din România (UNSAR), peste 90% dintre români consideră că schimbările climatice sunt reale, iar 46% dintre cei intervievaţi spun că acestea reprezintă un lucru extrem de serios.

Citeste si: Doliu în lumea sportului! O cunoscută sportivă a fost călcată de tren

Vremea în România se va schimba considerabil în anii următori, iar temperaturile vor marca o majorare considerabilă. ANM indică o tendinţă de creştere a temperaturii medii în România până la finalul acestui secol. Creșterea cea mai ridicată va fi înregistrată pe timpul verii, apoi iarna, iar cele mai mici diferenţe ar urma să fie înregistrate în lunile octombrie şi noiembrie, relatează unul din studiile prezentate în cadrul conferinţei pe teme climatice, organizată de Univ.
București, citat de scena9.ro.

Schimbările climatice- un dezastru fatal asupra țării noastre. Vezi ce ne așteaptă în următorii ani

Tot în cadrul conferinței climatice s-a discutat faptul că în perioada 2021 – 2050, temperaturile vor fi mai mari cu 1,5 până la 2,5 grade Celsius comparativ cu perioada 1961 – 1990, în vreme ce în perioada 2061 – 2090, temperaturile din ţara noastră ar urma să fie cu 2,5 până la 5 grade Celsius mai mari faţă de perioada 1961 – 1990.

Schimbarea climatologică care va avea loc va fi resimţită în special în sudul ţării, unde temperaturile vor ajunge să fie cu 5 grade mai ridicate până la finalul acestui secol.

Citeste si: Horoscop 2020. Vezi ce îți rezervă astrele în noul an. Se anunță norocos pentru un sfert din zodii

O altă previziune făcută de ANM arată că, în cazul în care gazele cu efect de seră nu vor fi limitate, temperatura în lunile de vară va urca chiar şi cu 6 grade Celsius, ceea ce va fi devastator pentru agricultură.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că dacă omenirea nu va opri gazele cu efect de seră riscăm să ne confruntăm cu multe catastrofe de mediu.

Încălzirea globală ar urma să ducă la topirea gheţarilor, creşteri ale nivelului mărilor şi oceanelor, schimbări ale perioadelor de înflorire a plantelor, temperaturi insuportabile, modificări ale anotimpurilor şi incendii tot mai frecvente de păduri.

Citeste si: Povestea de viață a Crinei, fata care a trăit pe stradă, iar acum a devenit mamă

În această toamnă a avut loc un summit la Onu în care liedrii mediului s-au întâlnit pe tema schimbărilor de mediu pentru a lua măsuri la nivel global pentru neutralizarea emisiilor de carbon zero până în 2050. Doar 20 de state au adoptat legi şi obiective în acest sens.

Preşedintele SUA, Donald Trump nu a participat la întâlnire și afirmă că schimbarea climatică nu există, scrie fanatik.ro.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

La începutul lunii noiembrie, India a fost nevoită să decreteze stare de urgenţă după ce calitatea aerului din New Delhi a ajuns la un nivel aproape toxic. India este unul dintre marii poluatori ai planetei, dar nu are încă un plan concret pentru a lupta contra poluării extreme.

Cu toate aceste nepăsări și poluări masive, planeta suferă schimbări tot mai frecvente, iar omenirea va avea parte de efecte devastatoare.

 

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI