Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Schimbul de Gardă a fost reluat în Piața Unirii din Timișoara

Vremea frumoasă a adus la Timișoara și spectacolul schimbului de gardă. În weekend ceremonia a atras o mulțime de turiști și localnici care au venit să se bucure de frumusețea momentului.

Redactia Stirile Kanal D,

Schimbul de Gardă a fost reluat în Piața Unirii din Timișoara

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Odată cu încălzirea vremii s-a reluat ceremonia schimbului de gardă din Timișoara care a readus atmosfera de epocă în zona Banatului.

Citește și: Incident dramatic pe străzile din Timișoara! Un bărbat a fost înjunghiat în cap cu o foarfecă

Turist: ”E foarte frumos, sunt frumoși îmbrăcați și îmi aduc aminte de serialul ”Aniela”.”

Soldații și domnițele care îmbracă minunatele costume fac acest lucru voluntar, doar de dragul tradiției vechi de 300 de ani. Atunci când schimbul de gardă, care astăzi se face doar pentru spectacol, era o rutină și practic soldații care își terminau tura de pază a cetății, erau schimbați de alții, și tot așa în fiecare zi.

Acum, Asociația Reconstituiri Istorice readuce în atenția publicului acest moment de odinioară cu ajutorul voluntarilor.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Soldat: ”Sunt soldat dragon. Soldații dragon în armata lui Eugeniu de Savoya erau luptători renumiți care lovea din front inamicul.”

Spectacolul schimbului de gardă a atrs o mulțime de curioși care s-au fotografiat cu fiecare personaj în parte.

Turist: ”Experiență unică, este diferit față de alte orașe unde am fost. La Budapesta am văzut. Aici este cel mai frumos.”

Ceremonialul de schimbare a gărzii poate fi urmărit în fiecare sâmbătă

Ideea organizării unor astfel de ceremonii și la Timișoara a apărut odată cu schimbarea la față a centrului istoric, iar inițiativa a aparținut lui Vasile Sopon.

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D: ”Ce trebuie să știe cei care vor să fie voluntari?”

Vasile Sopon, organizator: ”Avem haine potrivite, avem toată dispoziția, îi învățăm, îi antrenăm, joia facem antrenamente.

Bătut toba, mânuiri de armă.”

Schimbul de gardă se face în fiecare sâmbătă la ora 19:00 în Piața Unirii din Timișoara.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI