Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz a fost întrebat, luni, la Palatul Cotroceni, despre modificările la Codul Penal operate de coaliția de guvernare, pentru pragul abuzului în serviciu.

Acesta a menționat că a luat la cunoștință progresele României pe care le-a făcut în ultimii ani și nu este o coincidență că MCV-ul a luat sfârșit. Acesta a mai spus că este un semn că țara noastră se află pe o cale foarte bună.

Citește și: UPDATE Cancelarul Olaf Scholz- ședință alături de preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă. Noi detalii despre aderarea la Schengen: „România a îndeplinit toate condiţiile”

„Ne-am implicat şi ne implicăm în continuare pentru că statul de drept este o tematică foarte importantă în cadrul UE şi al nostru. Spunem clar că noi suntem de partea unei democraţii liberale, acest lucru înseamnă şi că trebuie să acceptăm că există majorităţi şi minorităţi şi că drepturile minorităţuilor sunt protejate şi că este o tematică foarte importantă”, a spus Cancelarul Germaniei.

El a precizat că „ a luat la cunoştinţă cu respect progresele României pe care le-a făcut în ultimii ani şi de aceea nu este o coincidenţă că Mecanismul existent până acum a luat sfârşit şi cred că este un semn că România se află pe o cale foarte bună”, a spus Olaf Scholz.

Citește și: VIDEO- Ministerul Justiției cere prag de 9.000 de lei pentru dezincriminarea abuzului în serviciu

Olaf Scholz, despre ajutorul pentru Republica Moldova

Cancelarul Germaniei a spus că este normal ca Germania să poată ajuta Republica Moldova să nu mai depindă de gaze şi energie din altă parte.

Scholz, despre modificările la Codul Penal: „Am luat la cunoștință progresele României pe care le-a făcut” / S-a discutat și despre ajutorul pentru Republica Moldova și Ucraina

Olaf Scholz și Klaus Iohannis

[Sursa foto: Presidency.ro]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Împreună ne simţim obligaţi să ajutăm Republica Moldova la dezvoltarea proprie a ţării, este un semn al atitudinii comune pe care nu o avem doar noi şi care este şi la nivelul întregii Uniuni Europene. Cred că este mult mai mult decât un simbol şi o expresie a unui parteneriat deja existent în realitate şi e clar că vom duce în continuare şi vom continua ca parteneri”, a spus Scholz.

Citește și: VIDEO- Ce a spus președintele Klaus Iohannis după ce a fost întrebat despre pensiile speciale

„Noi, în Germania, putem doar să ajutăm, este normal să putem ajuta Republica Moldova să nu mai depindă de gaze şi energie din altă parte. Au fost făcute foarte multe şi cred că şi în viitor trebuie avut în vedere acest lucru”, a precizat Cancelarul.

Oficialul german a precizat că „o parte dintre refugiaţii preluaţi în Republica Moldova au fost ulterior preluaţi de Germania”.

Klaus Iohannis a spus că România sprijină de multă vreme Republica Moldova.

Citește și: VIDEO- Se legalizează hoția? Întrebarea este aceeași pentru mulți, după ce senatorii au dezincriminat abuzul și neglijența în serviciu sub pragul de 250.000 de lei

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„România sprijină de mult timp Republica Moldova şi vom continua acest sprijin. Este vorba de sprijin în zona energiei, este vorba de sprijin pentru reformă, este vorba de inclusiv de sprijin bugetar şi multe alte lucruri pe care putem să le facem pentru cetăţenii Republicii Moldova dar şi pentru instituţiile democratice din Moldova care au nevoie de sprijin pentru a pune în practică reformele antamate”, a spus Președintele României.

Scholz, despre modificările la Codul Penal: „Am luat la cunoștință progresele României pe care le-a făcut” / S-a discutat și despre ajutorul pentru Republica Moldova și Ucraina

Olaf Scholz și Klaus Iohannis

[Sursa foto: Twitter Klaus Iohannis]

Cancelarul a vorbit despre sprijinul pentru Ucraina

Scholz și-a exprimat aprecierea față de România, invocând rolul important pe care l-a avut la preluarea numeroșilor refugiați din Ucraina. 

El a menționat că Germania și România vor colabora pentru sprijinul militar pentru Ucraina cât timp va fi nevoie.

Citește și: Noul statut al elevului a fost publicat în Monitorul Oficial. Nota la purtare va fi scăzută la 20 de absențe nejustificate

„La fel de important este şi faptul că vom sprijini militar Ucraina atât cât va fi nevoie. Lucrăm împreună la acest lucru. Doresc să-mi exprim aprecierea faţă de România pentru rolul său important la preluarea a numeroşi refugiaţi din Ucraina. Este un deosebit gest umanitar. Şi Germania a preluat peste un milion de ucraineni. România joacă un rol important la sprijinirea transporturilor internaţionale umanitare în Ucraina”, a conchis Olaf Scholz.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si