Șapte persoane, printre care și un copil, au trecut prin clipe cumplite! Aceștia au fost forțați să lucreze la firma unui individ din Argeș.

Nu doar că erau obligați să lucreze de dimineața până seara, dar erau și ținuți în condiții greu de imaginat. Pe deasupra, individul le-a și luat actele de identitate, astfel încât oamenii să nu poată scăpa din coșmarul pe care l-au trăit timp de luni întregi.

Citește și: Bătut și încătușat de mascați dintr-o eroare! Oamenii legii îl căutau de fapt pe fratele bărbatului din Gorj

ferma arges, politisti, trafic persoane

Oamenii legii au făcut mai multe percheziții în acest caz

Autoritățile spun că cei 7 oameni au fost abuzați din decembrie 2023 și până în luna mai a acestui an. Aceștia au fost recrutați de șeful fermei, care le-a promis că o să îi plătească pentru munca depusă, ceea ce nu doar că nu s-a întâmplat, dar aceștia au ajuns să fie exploatați.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Oamenii în cauză nu aveau adăpost și au fost luați din zona Gării de Nord din Capitală. Polițiștii au efectuat patru percheziții în acest caz, atât în Argeș, cât și în București, iar procurorul a cerut ca șeful fermei, care a fost reținut, să fie arestat la domiciliu.

Acesta este acuzat de trafic de minori și de persoane în formă continuată.

„În perioada decembrie 2023 – mai 2024, în baza aceleiași rezoluții infracționale, care a constat în procurarea de forță de muncă în scopul exploatării, persoana cercetată ar fi recrutat prin inducerea în eroare (promisiunea unor plăți pentru activitatea prestată) șapte persoane vătămate, dintre acestea una minoră, pe care le-ar fi adăpostit la ferma sa, din județul Argeș, unde prin constrângere fizică și psihică le-ar fi supus la executarea unor munci în mod forțat, aducând victimele în stare de aservire.

Acestea, majoritatea provenind din rândul persoanelor lipsite de adăpost, care ar fi frecventat zona ”Gării de Nord” București, ar fi fost obligate să muncească în condiții improprii la stână, fără a primi vreo sumă de bani pentru activitatea desfășurată și fără a beneficia de minime condiții de igienă”, susține Poliția Română, într-un comunicat.

Citește și: O nouă creștere de pensii, după recalculare. Ce trebuie să facă vârstnicii pentru a beneficia de ea? Nu toți vor primi bani mai mulți: „Termen de șase luni”

ferma arges, politisti, trafic persoane


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si