Ministrul Educatiei, Liviu Pop, si primarul Sectorului 5 au fost, miercuri, la scoala 141 din Sectorul 5 al Capitalei, care urmeaza sa fie demolata, dupa decizia luata de Consilul Local.

Liviu Pop a anuntat ca elevii de la scoala 141 vor invata, din 11 septembrie, la scoala 127, pana cand in locul cladirii se va ridica noua scoala.

Primaria Sectorului 5 se asteapta ca in luna noiembrie sa primeasca avizul de demolare, iar in anul 2019, noua scoala 141 sa ii poate reprimi pe elevii din zona Ferentari.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Structura de rezistenta este grav afectata si nu avem nicio posibilitate sa putem sa o punem la un grad de siguranta care sa ne permita sa aducem copiii in procesul de invatamant in interiorul cladirii, si atunci am luat decizia demolarii”, a spus primarul Daniel Florea.

Edilul a spus ca, cel mai probabil, noua cladire va fi construita in cel mult un an si jumatate. ”Daca reusesc sa incep constructia in martie 2018, la 1 septembrie 2019 ar trebui sa fie gata”, a precizat primarul.

Pana cand noua cladire va putea fi folosita, elevii vor fi dusi zilnic la scoala 127, cu doua autocare si un microbuz.

Primarul a dat asigurari ca nicio alta unitate de invatamint nu prezinta probleme de siguranta, scoala 141 fiind singura cu probleme.

in luna mai, tavanul unui hol de la etajul intai al scolii Gimnaziale 141, aflata in administrarea Primariei Sectorului 5, s-a prabusit.

Cinci elevi au fost blocati in clase de bucatile de beton, fara a fi raniti.

Conducerea Primariei a hotarat imediat mutarea tuturor elevilor din acesta unitate de invatamant in scoala 127. O echipa de specialisti a investigat ulterior cladirea si a decis ca solutia tehnica cea mai sigura si mai avantajoasa financiar este daramarea corpurilor subrede si reconstruirea acestora.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si