Declarația pe propria răspundere condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecărui ciclu de prezența fizică în școală și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intrarea în unitatea de învățământ.
Măsura este prevăzută în draftul Ordinului pentru aprobarea Normelor privind instituirea de măsuri sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ în perioada pandemiei COVID-19, publicat de Ministerul Sănătăţii. Documentul poate fi văzut aici.
Citeste si: Șase posibile cauze ale migrenelor din timpul zilei Ce cuprinde declarația pe propria răspundere care trebuie semnată de părinți:
- Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).
- Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19
- Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.
- Nu voi aduce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).
Citeste si: Horoscop 20 august 2020: Ziua în care totul se schimbă pentru aceste două zodii
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
VEZI DECLARATIA AICI
Părinții trebuie să menționeze dacă în perioada suspendării cursurilor școlare, elevul
- nu a avut nicio problemă de sănătate
- a avut o problemă de sănătate, motiv pentru care a necesitat consult medical.
Părinții trebuie să anexeze o copie a documentelor medicale (scrisoare medicală sau bilet de ieșire din spital).
Citeste si: Coreea de Nord are până la 60 de bombe nucleare. Raportul secret care schimbă tot ce știam despre amenințarea asiatică
Cum va decurge noul an școlar
Distanţare de minimum un metru între elevi în clase sau separatoare transparente, purtarea măştilor de protecţie şi încurajarea copiilor să evite interacţiunea fizică, între măsurile din proiectul de ordin care stabileşte normele pentru începerea şcolii.
Clasele de elevi trebuie aranjate în aşa fel încât să se respecte distanţarea de minimum un metru sau, acolo unde nu este posibil, să fie montate separatoare transparente, se prevede în proiectul de ordin care stabileşte normele pentru începerea cursurilor.
Citeste si: Raed Arafat, mesaj de condoleanțe după ce un pompier de la ISU București a murit
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Alte măsuri se referă la faptul că elevii vor purta mască de protecţie şi trebuie supravegheaţi în pauze pentru a păstra distanţa şi nu vor face schimb de obiecte personale.
Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să informeze, până în 7 septembrie, Inspectoratele Şcolare privind situaţia epidemiologică, acestea urmând să propună scenariul de începere a şcolii. Comitetele pentru situaţii de urgenţă vor emite, până în 10 septembrie, hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ.