Recent, într-o discuție cu specialiștii din domeniu, Monica Anisie a afirmat că va realiza planuri-cadru noi începând de la clasa pregătitoare până la liceu.

”Avem nevoie de o schimbare curriculară. Primul pas este să construim aceste planuri-cadru de la clasa pregătitoare și până la finalizarea liceului, fără aceste întreruperi pe care le-am avut de-a lungul timpului, când am construit pe cicluri. Nu

am construit, până în 2016, un profil al absolventului. Când a trebuit să construim planurile-cadru pentru gimnaziu, m-am trezit în 2016 ca trebuie neapărat să facem cât mai rapid aceste lucruri și am întrebat specialiștii ce trebuie să urmărim? Să urmărim profilul absolventului, adică ce ne dorim să avem la finalul gimnaziului. Apoi construim niște programe care să fie aplicabile și care să urmărească interdisciplinaritatea, transdisciplinaritatea, ceea ce nu există la momentul acesta”, a afirmat Monica Anisie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Ajutor pentru „școala după școală”: 400 de lei lunar. Când se va lua decizia

Citeste si: Anunț de ultimă oră din partea Ministrului Educației pentru elevii care vor da teze

Ministrul Educației vrea să schimbe și modul în care sunt concepute subiectele pentru examene, în special pentru Bacalaureat.

“Pentru anul acesta școlar, nu se poate schimba nimic. Ceea ce pot să spun este că putem să construim pentru anul viitor măcar subiecte în așa fel încât, pilotându-le, să fie mai aplicate și care să nu mai fie bazate pe memorie.

Se poate construi un astfel de subiect, în așa fel încât să vină și în întâmpinarea elevilor”, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie, referitor la examenul de Bacalaureat.

De anul viitor, ore mai puține pentru elevi la școală

Parlamentul a votat în octombrie o lege care micșorează cu 5 numărul de ore la gimeaziu și la liceu. Această modificare va uce, spune ministrul, la modificarea unor discipline. „E vorba de regândit modul în care disciplinele s-ar putea preda. Că nu e vorba de tăiat ore, ci de tăiat discipline”, a declarat Monica Anisie, potrivit Edupedu.ro.

Conform noii legi, elevii din învățământul primar vor avea 20 de ore/săptămână (față de 19-22 ore în prezent), elevii de gimnaziu vor avea 25 de ore (față de 26-34 în prezent) și cei de liceu – 30 de ore pe săptămână.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si