Președintele Klaus Iohannis a emis marți decretul de prelungire a stării de urgență cu încă o lună, până la 15 mai, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

Citeste si: Traian Băsescu, apel către Klaus Iohannis: "Este urgent!"

„Am emis decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență. Este absolut evident că ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat.

Cu siguranță că fără măsurile de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor. E tocmai scenariul negru pe care ne-am propus să-l evităm”, a afirmat Iohannis.

Școlile rămân închise

Președintele a anunțat că școlile rămân închise, iar activitățile ce presupun prezența fizică în școli se suspendă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Școlile rămân închise și se suspendă toate activitățile didactice ce presupun prezența fizică în unitățile de învățământ”.

Citeste si: Coronavirus 14 aprilie 2020: 14 noi decese. Bilanțul total ajunge la 346 de morți

După emiterea decretului, acesta ar trebui aprobat de plenul reunit al Parlamentului.

Primul decret pentru instituirea stării de urgenţă timp de 30 de zile a fost emis pe 16 martie. El a fost supus votului Parlamentului pe data de 19 martie.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si