În conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, marţi, la ora 12,00, se înregistra următoarea situaţie:

* 9.580 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

* 4.969 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială

(prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

* 3.107 unităţi de învăţământ în Scenariul 3 (S3); implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Şcoli închise din cauza COVID-19
Şcoli închise din cauza COVID-19

Cazuri de coronavirus în 393 de şcoli

Potrivit MEC, dintre cele 3.107 unităţi aflate în această situaţie, 393 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.714 ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

Alte 4.724 de noi cazuri de coronavirus au fost rapotate în ultimele 24 de ore în România, la aproximativ 28.876

de teste făcute. Numărul pacienților internați la ATI a urcat la 824, peste nivelul de luni. 

Bilanțul total COVID-19 în România a ajuns la 217.216, potrivit datelor publicate marți de Grupul de Comunicare Strategică. În aceste condiții, președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență la Cotroceni cu ministrul Sănătății și experți ATI de la ora 17.00.

Citeste si: "Să ajungem să încărcăm morții în TIR-uri ca în Brazilia?” CTP, avertisment dur pentru actorii și vedetele care neagă COVID-ul

În ultima zi s-au înregistrat alte 104 de decese, un record zilnic absolut de la debutul pandemiei, în timp ce numărul pacienților COVID-19 internați la terapie intensivă e în continuare foarte ridicat- 824.

A fost depășit și pragul de 6.500 de decese asociate coronavirusului în România: până astăzi, 6.574 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Până astăzi, 27 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217.216 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 155.630 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si