Mii de școli din Filipine au oprit cursurile în format fizic din cauza căldurii insuportabile, informează The Guardian.

Citește și: VIDEO-Invazie de căpușe din cauza căldurii. Acestea au apărut mai devreme, iar fenomenul ne-a luat prin surprindere

În Indonezia, vremea uscată prelungită a determinat creșterea prețurilor la orez, iar în apele Thailandei temperaturile sunt atât de ridicate încât oamenii de știință se tem că specii întregi de corali ar putea fi distruse.

Școli închise în Filipine și în alte țări din Asia de Sud-Est

Un „val de căldură istoric” este experimentat în Asia de Sud-Est, potrivit Maximiliano Herrera, climatolog și expert meteorolog.

În actualizările postate pe Twitter/X, el a spus că valul de căldură fără precedent de la începutul lunii aprilie a fost înregistrat la stațiile de monitorizare din întreaga regiune săptămâna aceasta, inclusiv în Minbu, în centrul Myanmarului.

Au fost înregistrate 44C – record în istoria climatică a Asiei de Sud-Est. Temperaturi atât de ridicate nu au mai fost atinse atât de devreme în luna aprilie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În Hat Yai, în sudul îndepărtat al Thailandei, s-au atins 40,2 C, un record din toate timpurile, în timp ce Yên Châu din nord-vestul Vietnamului a atins 40,6 C, fără precedent pentru această perioadă a anului.

Școli închise în Filipine și alte țări din Asia de Sud-Est

Școli închise în Filipine și alte țări din Asia de Sud-Est

[Sursa foto: Philstar.com]

Recorduri de caniculă au fost atinse și în februarie

Vremea extremă din aprilie urmează avertismentelor de luna trecută ale Organizației Meteorologice Mondiale conform cărora regiunea din Asia a fost, de asemenea, „supusă unor condiții de căldură severe” în februarie, când temperaturile au crescut frecvent până la peste 30 de grade – cu mult peste media

sezonieră.

Meteorologii atribuie vremea arzătoare atât schimbărilor climatice induse de om, precum și evenimentului El Niño, care aduce condiții mai calde și mai uscate în regiune.

"Nu ne așteptam să ajungem aici atât de rapid"

„Nivelul de căldură pe care l-a experimentat globul în ultimele 12 luni, atât pe uscat, cât și în ocean, a surprins știința”, a declarat profesorul Benjamin Horton, directorul Observatorului Pământului din Singapore.

„Întotdeauna am știut că ne vom îndrepta în această direcție cu creșterea gazelor cu efect de seră, dar faptul că doborâm toate aceste recorduri în 2023 și 2024, este cam prea devreme în raport cu previziunile noastre”, a precizat expertul meteo.

„Doar că nu suntem pregătiți. Sunt foarte puține locuri în lume care sunt rezistente la acest tip de căldură”, a spus Horton, adăugând că toate comunitățile umane trebuie să se adapteze la noua realitate.

Guvernele din regiune încearcă să reacționeze prompt la noua criză. În Filipine, aproape 4.000 de școli au suspendat cursurile fizice, deoarece indicele de căldură a depășit 42C în multe zone.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În săptămâna Paștelui în Manila, copiii s-au scăldat în piscine portabile amenajate pe străzi pentru a încerca să se răcorească.

Scoli inchise Au fost înregistrate 44C – record în istoria climatică a Asiei de Sud-Est.

Scoli închise, după ce au fost înregistrate 44C – record în istoria climatică a Asiei de Sud-Est.

[Sursa foto: Philstar.com]

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si