Hotărârea de miercuri seara a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) cuprinde lista unităților școlare în care cursurile sunt suspendate din cauza numărului de infectări cu coronavirus și perioada în care este preconizată revenirea cursurilor cu preență fizică (vezi mai jos).

Citeste si: Cîmpeanu vorbește despre cazurile de COVID din școli: Cei care se îmbolnăvesc, din păcate, trebuie să stea în izolare, ceilalţi merg la şcoală

Ce școli sunt închise în Capitală

Pentru Colegiul Economic "Virgil Madgearu" şi pentru Şcoala gimnazială "I. Gh. Duca" suspendarea cursurilor este prevăzută de miercuri până pe 6 februarie.

La Şcolile gimnaziale nr. 195 şi nr. 115 cursurile se suspendă de miercuri până pe 7 şi, respectiv, 9 februarie, urmând ca toate orele să fie ținute online.

Citeste si: Alexandru Rafila: „Apropo de certificatul digital COVID necesar pentru traversarea frontierei de stat a României, în cursul acestei săptămâni...”

Liceul Teoretic "Ion Barbu" şi Şcoala gimnazială "Constantin Brâncuşi" intră în online de joi până pe 7 şi, respectiv, 9 februarie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Hotărârea CMBSU propune reluarea cursurilor cu prezenţă fizică pentru Colegiul Naţional "I.L.

Caragiale" începând de miercuri. 

Noile scenarii de intrare în online a școlilor

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a vorbit miercuri despre rata de infectare la nivel național și despre noile scenarii de intrare în online a școlilor.

”Ieri, am modificat acest ordin de ministru, pentru a aduce perioada de carantină în linie cu reglementările generale”  a spus Cîmpeanu, arătând că Hotărârea CNSU a generat modificarea perioadei de carantină la 5 zile.

Citeste si: Ministrul Educației anunță ca toate școlile din județul Cluj întră în sistem online de săptămâna viitoare

Ministrul a fost întrebat ce mesaj are pentru părinții ai căror copii s-au infectat la școală, iar școlile au rămas încă deschise, însă răspunsul nu a ezitat să apară.

Acesta a oferit exemplu pe Franța, cea care a lăsat școlile deschise la  350.000-400.000 de infectări.   ”Cei care se îmbolnăvesc, din păcate, trebuie să stea în izolare, ceilalţi merg la şcoală. Sistemul de învăţământ din România, copiii din România au plătit mult prea mult, mult prea greu şi dificil de recuperat aceste perioade de suspendare a activităţii şcolilor”, a spus ministrul.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Citeste si:  Alexandru Rafila: „Apropo de certificatul digital COVID necesar pentru traversarea frontierei de stat a României, în cursul acestei săptămâni...”

Școlile trec în online în funcție de ocuparea paturilor la ATI

Pentru județele în care se ia hotărârea ca școala să se mute în online, se va lua drept referință numărul de paturi ocupate de la ATI.

”Ziua de joi este ziua de referinţă, din perspectiva numărului de paturi ocupate, din paturile destinate pacienţilor COVID. Această situaţie este prezentată de  Ministerul Sănătăţii  şi generează modul de funcţionare pentru întreaga săptămână viitoare. Aşteptăm şi noi ziua de joi, de mâine, pentru a vedea dacă un judeţ din România a atins pragul de 75%. Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci şcolile şi grădiniţele din acel judeţ vor intra în sistem online, din păcate, până când rata de ocupare a paturilor va ajunge la 70%, nu la 75%. Aşteptăm ziua de mâine să vedem dacă este vreun judeţ în această situaţie”, a spus ministrul Educaţiei.

Potrivit ultimelor raportări, aproximativ 27.000 de elevi au fost infectați cu COVID-19 și peste 7.000 de angajați din sistemul de învățământ.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si