Școli închise în 5 județe. UPDATE 18.00. Este oficial: și școlile din județul Constanța se închis luni, potrivit unei decizii a Prefecturii Constanța.

Școlile vor fi închise luni în județul Galați, a anunțat prefectura Galaţi a anunțat în cursul zilei de duminică, din cauza codului roșu de vreme rea.

Citește și: Fenomen meteo straniu în România. Ce s-a văzut pe cer în timpul codului roșu de viscol- VIDEO

Școlile vor fi închise, de asemenea, în județele Tulcea, Călărași și Brăila. O măsură similară ar putea fi anunțată și în Constanța

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a hotărât suspendarea cursurilor în toate şcolile din judeţul Galaţi, luni, 27 noiembrie, din cauza condiţiilor meteo severe, judeţul aflându-se sub avertizare de Cod Roşu până duminică, la ora 16,00.

Școli închise în mai multe județe din cauza vremii rele

"Având în vedere faptul că judeţul Galaţi se află sub avertizare de Cod Roşu până la ora 16,00, prefectul judeţului Galaţi, domnul Claudiu- Sorin Gavril, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul şedinţei CJSU s-a stabilit ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unităţile de învăţământ din judeţul Galaţi.

Orele vor fi recuperate în funcţie de cum va stabili Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi", a transmis Prefectura Galaţi.

O măsură similară a fost anunțată duminică și de Prefectura Brăila.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brăila a decis, ca urmare a codului roșu de fenomene meteo extreme, ca luni, 27 noiembrie, să fie anulate cursurile în toate unitățile de învățământ din municipiul și județul Brăila.

În funcție de starea vremii,  urmează să se hotărască dacă școlile vor rămâne închise și în zilele următoare, transmite Obiectivbr.ro.

Nici elevii din județul Tulcea nu vor merge luni la școală!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cursurile vor fi suspendate, luni, 27 noiembrie, în toate școlile din județ, inclusiv în municipiul Tulcea, informează presa locală.

Inspectorul general al ISJ Tulcea, Viorica Pavel, spune că vremea extremă a afectat toate localitățile, astfel că orele nu se pot desfășura în bune condiții.

Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ va stabili modul în care va fi recuperată materia.

Școli închise în Galați, Tulcea și Brăila

Școli închise în Galați, Tulcea și Brăila

 

Școli închise și în Constanța din cauza codului roșu prelungit

Școlile ar putea fi închise și în județul Constanța. „La ora 15:00 va fi o videoconferință a Ministerului Educației cu județele afectate. La 16:00 voi anunța măsurile impuse de Ministerul Educației”, a transmis Șeful ISJ Constanța.  

”În acest moment, în ședință CJSU, la sediul Prefecturii. Până acum, problemele comunicate de directori sunt punctuale, izolate, dar vom analiza și vom comunica dacă se impune o măsură la nivel județean.

Pentru că se intervine cu celeritate pe situațiile punctuale, sper să nu fie necesară o astfel de măsură, la nivel județean, ci numai în mod excepțional, pentru unitățile de învățământ aflate în situații speciale. Sunt în comunicare și cu Ministerul Educației, până la ora 16.00 voi transmite pe grup dacă se va lua o măsură la nivel județean/ regional”, a anunțat Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța.

Închiderea școlilor în Constanța a fost confirmată ulterior.

Ca urmare a discuțiilor purtate cu Ministerul Educației și cu Instituția Prefectului- Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a propus către CJSU Constanța suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru luni, 27.11.2023, în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța. Hotărârea CJSU se va transmite către Ministerul Educației. ” a transmis șeful ISJ Constanța, Sorin Mihai.

Ministerul Educației a organizat astăzi, 26 noiembrie, o videoconferință la care au participat Ministrul Educației, Ligia Deca, Secretarul de Stat Sorin Ion și inspectorii școlari generali din județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile pentru evaluarea situației din teritoriu și pentru stabilirea pașilor ce vor urma în ceea ce privește activitatea din unitățile de învățământ.

UPDATE. Nu se face școală nici în Călărași, luni

Şi în Călăraşi au fost suspendat cursurile luni. ”Având în vedere avertizările meteorologice, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a hotărât suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi”, a transmis Prefectura Călăraşi.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Meteorologii au emis duminică cod roşu de viscol puternic şi ninsoare abundentă pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

Probleme sunt în toată zona de sud-est, unde sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică.

Citește și: Fenomen meteo straniu în România. Ce s-a văzut pe cer în timpul codului roșu de viscol- VIDEO

Circulaţia rutieră va fi închisă pe toate drumurile naţionale din judeţul Galaţi, între orele 10,30-16,00, pe toată perioada Codului Roşu de vreme severă.

Și drumurile naționale din Tulcea, Constanța, Brăila și Buzău sunt blocate de nămeți. 

Concluzia Codului Roșu: școli închise în 5 județe

Ministerul Educației Naționale a centralizat situația din țară și a transmis că luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea. 

Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri și întreruperea alimentării cu energie electrică în localități din mai multe județe, prin hotărârea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență/la solicitarea Inspectoratelor Școlare Județene, cu aprobarea Ministerului Educației, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea.

Recuperarea activității didactice pentru ziua de 27 noiembrie se va face la decizia Inspectoratelor Școlare Județene, cu consultarea unităților de învățământ și informarea Ministerului Educației. În restul județelor țării, conform informațiilor primite de la inspectorii școlari generali, activitatea didactică nu este afectată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si