Autoritățile au decis, printr-un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, ca principalul criteriu al închiderii școlilor dintr-un județ să fie gradul de ocupare a paturilor cu pacienți COVID din spitale. Pragul impus pentru trecerea în online este 75% grad de ocupare- care este situația din momentul de față?

Citeste si: Alexandru Rafila: „Am ajuns la 90.000 de teste într-o zi, cel mai mare număr de la începutul pandemiei”

Un alt criteriu prin care unii elevi pot face școala online în contextul unui val pandemic fără precedent este numărul de infectări COVID-19 de la clasă. Astfel, clasele care au trei cazuri de COVID timp de șapte zile consecutive trec automat în online. Din data de 17 ianuarie, deschiderea școlilor și grădinițelor cu prezență fizică nu mai ține cont de rata de incidență a infectărilor din localitate și nici de rata de vaccinare a personalului din învățământ.  

Citeste si: Alexandru Rafila a explicat noile reguli privind funcționarea școlilor în valul Omicron- VIDEO

Ce școli ar putea trece în online de săptămâna viitoare

Rata de ocupare a paturilor destinate pacienților diagnosticați cu COVID-19 la nivelul județelor variază între 5 și 41%, astfel încât școlile pot funcționa săptămâna viitoare cu prezență fizică, a anunțat Amalia Șerban, director general al direcției de asistență medicală, medicină de urgență și sănătate publică din Ministerul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă comune cu Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță.

„În acest moment, România are aproximativ 25.000 de paturi de spital pentru pacienții COVID, din care aproximativ 7% paturi ATI. Rata de ocupare a paturilor la nivel național este de 22%, iar pe județe variază între 5 și 41%, astfel încât săptămâna viitoare școlile își vor putea continua activitatea”, a anunțat Amalia Șerban.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Rata de ocupare a paturilor la nivel național este de 22%, iar pe județe variază între 5 și 41%, astfel încât săptămâna viitoare școlile își vor putea continua activitatea”, a anunțat Amalia Șerban.

[Sursa foto: Facebook / Ministerul Sanatatii]

Joi a fost anunțat un număr record de cazuri noi de la începutul pandemiei, peste 19.000, dintre care 21%, respectiv un număr de 4.015 la copii și tineri de până la 19 ani.

„Astăzi, 19 ianuarie, ponderea copiilor internaţi cu afecţiuni COVID este practic aceeaşi- 8,6%. Precizăm că ponderea copiilor din totalul populaţiei României este de 17,6%. În concluzie, ponderea copiilor internaţi este mai puţin de jumătate în raport cu media naţională”, a precizat ministtul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si:  Alexandru Rafila: „Am ajuns la 90.000 de teste într-o zi, cel mai mare număr de la începutul pandemiei”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Raed Arafat a fost întrebat joi dacă, având în vedere că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin periculoasă, România ar putea urma exemplul altor țări și să ridice restricțiile.

„Suntem precauți la acest moment. Încă nu cred că am ajuns la vârf, ca să știm care e impactul. (…) Nu se pune problema ridicării măsurilor, care în România sunt mult mai permisive decât în alte țări”, a afirmat Raed Arafat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si