Close sidebar
Close sidebar

Școlile ar putea rămâne închise și săptămâna viitoare. Anunțul făcut de Ministerul Educației

Școlile vor fi închise vineri, 25 ianuarie, în toată țara din cauza gripei, potrivit deciziei luată de ministerle Sănătății și Educației.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Decizia vine în contextul alarmant al deceselor din cauza gripei. Numărul morților a ajuns la 34. Astfel, copiii vor avea o mini-vacanță de 4 zile.

Conform raportărilor INSP, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca şi săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat. Conform specialiştilor, dacă şi cea de a treia săptămână consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă, precizează Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

„Vom continua să supraveghem atent evoluţia gripei în toată ţara. Împreună cu Ministerul Educaţiei, vom continua triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ săptămâna viitoare, odată cu reluarea activităţii în unităţile şcolare. Recomand părinţilor să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare, iar pe parcursul celor 4 zile libere să evite expunerea copiilor în colectivităţi”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Citeste si: Decizia disperată a părinților lui Tudor, adolescentul dispărut de două luni! ”Nu ne putem limita la a aștepta”

„Situația s-ar putea agrava în perioada următoare”, susțin specialiștii, iar o înmulțire a cazurilor de gripă ar putea avea efecte și asupra programului școlar. Dacă aceste cazuri se vor înmulți, atunci Ministerul Educației ar putea închide școlile și în zilele care vor urma mini-vacanței de patru zile.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI