Având în vedere faptul că în București, numărul de cazuri COVID-19 crește alarmant de la zi, la zi, Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a fost întrebat cum va remedia această situație, iar el a anunţat că are de gând să se ocupe de această problemă imediat.

Lipsa testelor COVID-19, o problemă care a apărut în mai multe şcoli din Capitală, este explicată diferit dacă întrebăm părţile implicate.

Dacă vorbim cu şcolile, spun că nu au teste pentru că DSP-ul nu le-a trimis.

Școlile nu au cerut necesarul de teste COVID-19 din partea DSP

Angajații DSP au declarat faptul că şcolile nu au făcut această procedură prin care să ceară necesarul de teste. Şi iată că aşa au ajuns să nu aibă teste pentru elevii care s-au întors la şcoală şi aveau nevoie de această testare.

Ordinul comun spune faptul că elevii intră în izolare dacă există un caz COVID în clasa lor. În a opta zi au posibilitatea să vină la şcoală, să fie testaţi gratuit, şi dacă testele ies negative, atunci se vor întoarce la cursuri faţă în faţă, în bănci, alături de colegii lor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Previziuni sumbre pentru România. Epidemiologul Octavian Jurma: ”Până la finalul săptămânii vom depăși toate recordurile negative. Repetăm tragedia din Lombardia"

Școlile au fost sunate de către DSP pentru a ridica testele COVID

Marți, 28 septembrie 2-21, şcolile au început să fie sunate de reprezentanţii DSP şi să fie chemate la depozitul DSP din Policlinica Vitan, ca să ridice necesarul de teste.

Întrebat care este problema şi când va fi rezolvată, ministrul Sănătăţii a declarat că a solicitat o analiză şi va face azi, 28 septembrie 2021, publice toate datele, scrie Observator.ro.

Testare COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Se închid şcolile în septembrie sau octombrie 2021? Anunţ important

Cum se procedează mai exact dacă un elev este testat pozitiv

Școala anunță părintele, pentru ca comunicarea cu părintele există rapid în ziua de astăzi, îl întreabă dacă acceptă testarea, dacă da, atunci completează acest formular... Ne gândim dacă vom da noi un formular”, a declarat în urmă cu puțin timp Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educației.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si