Infectările cu coronavirus din valul doi al pandemiei, cauzate în principal de întoarcerea la școală a copiilor, au un efect de bumerang asupra școlilor. Pe măsură ce lanțul de transmitere a COVID-19 crește, tot mai multe școli intră în scenariul roșu.
Elevii de la școala nr 36 din București sunt obligați să învețe cu toții online în această perioadă, deoarece 10 copii sunt infectați cu noul coronavirus.
Dacă în 23 septembrie au fost raportate două cazuri de infectare în rândul copiilor, acum, în urma anchetei epidemiologice, numărul a ajuns la zece.
Pe lângă cei zece copii, au fost înregistrate cazuri de infectare la două învățătoare și o îngrijitoare, potrivit Digi24.ro.
Școli din Prahova, în scenariul online
Autorităţile din judeţul Prahova au dispus schimbarea scenariului de funcţionare pentru mai multe unităţi de învăţământ, clase ori grupe de grădiniţă, după apariţia unor cazuri de COVID în unităţile didactice.
În Ploieşti, Colegiul Naţional Mihai Viteazu, care are aproximativ o mie de elevi înmatriculaţi, trece la cursuri online, la fel şi în comuna Scorţeni, şcoala şi toate structurile acesteia intră în scenariul roşu.
Citeste si: Nepoata lui Florin Salam trece prin momente de cumpănă. Adolescenta își adora tatăl
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Conform unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, începând de miercuri au fost suspendate cursurile în clase şi se trece la organizarea cursurilor online pentru Colegiul Naţional „M. Viteazul” Ploieşti; Şcoala Scorţeni şi structurile acesteia; Grădiniţa Ploieştiori – grupa mică; Liceul Tehnologic Administrativ şi de Servicii „Victor Slăvescu” Ploieşti – cls.
XI C; Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Ploieşti – cls. X C; Liceul Tehnologic „Elie Radu” Ploieşti – cls. IX E şi XII H; Colegiul Economic „V. Madgearu” Ploieşti – cls. XII E3 şi X S7; Liceul Teoretic „Gr. Tocilescu” Mizil – cls. XI A; Şcoala Gimnazială „Sf. Vasile” Ploieşti – cls. VIII C; Colegiul Ferdinand I Măneciu – cls. X C.
Decizia suspendării cursurilor în unităţile respective a fost luată la propunerile consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi este valabilă pe o
perioadă de 14 zile.
Două zile cu peste 2000 de cazuri noi de coronavirus
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi alte 2.086 de cazuri de infectare cu coronavirus, raportate în ultimele 24 de ore.
În ultima zi s-au înregistrat 37 de decese, mai multe decât ieri, iar la terapie intensivă sunt internați 557 de pacienți, o cifră de asemenea în creștere.
Citeste si: Fiica unui miliardar, condamnată la 5 ani de închisoare pentru rolul avut într-o sectă sexuală- FOTO
Ludovic Orban, anunţ important pentru elevi
Premierul Ludovic Orban a anunţat că procesul de creştere a procentului de elevi care să poată participa la învăţământul online continuă.
"Continuăm acest proces de creştere a procentului de şcoli şi de elevi care să poată participa la învăţământul online. Licitaţiile la nivel naţional, derulate prin intermediul ONAC, au nişte proceduri care sunt impuse de legislaţia europeană", a explicat
Orban.
Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro
Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro
Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro
Premierul a afirmat că tabletele nu se dau definitiv familiilor, ci se dau "într-o formă de comodat".
"Sigur, se reiau licitaţiile la nivel naţional şi pe tronsoanele, pe regiunile în care nu avem încă tablete, dar am prevăzut încă două soluţii şi cer autorităţilor locale şi unităţilor şcolare să achiziţioneze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor, se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă şi atunci tabletele respective pot fi achiziţionate şi pot fi distribuite către altă localitate în care creşte numărul de infectări şi e necesar învăţământul online", a spus Orban după videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în gestionarea pandemiei.
581 de școli sunt în scenariu roșu
Până în data de 30 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), se înregistrează următoarea situație:
- 12.540 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
- 4.535 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
- 5 81 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Menționăm că dintre cele 581 de unități aflate în această situație, numai 139 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 442 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.
Sursa: Ministerul Educatiei