Premierul Scotiei, Nicola Sturgeon, a declarat pentru BBC ca Parlamentul ar putea bloca iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana.
Britanicii au votat, joi, in proportie de 52% la 48% pentru iesirea Regatului Unit din Europa.
In Scotia, lucrurile au stat diferit: 62% au ales sa ramana, in timp ce 38% au votat pentru Brexit.
Premierul a declarat ca i-a rugat pe parlamentari sa refuze sa isi dea acceptul legal asupra acestei chestiuni.
Intr-un interviu acordat BBC, Sturgeon a fost intrebat ce va face Parlamentul scotian acum. Seful Executivului, al carui partid are 63 de fotolii din cele 129, a spus: "Problema despre care vorbim este ca trebuie sa fie o actiune de consens legislativ sau o actiune de schimbare a legislatiei care permite Marii Britanii sa se elibereze de Europa?
Privind dintr-o perspectiva logica, imi e greu sa cred ca nu e o astfel de cerere. Suspectez ca guvernul britanic va privi intr-o alta maniera si va trebui sa vedem unde se incheie aceasta discutie".
Cand premierul a fost intrebat daca ia in considerare sa ceara parlamentului sa nu sustina o miscare de consens legislativ, Nicola Sturgeon a raspuns: "Bineinteles"
"Daca Parlamentul scotian judeca asta prin prisma a ceea ce e bine -pentru Scotia, atunci optiunea prin care spunem uitati, nu vom vota pentru ceva ce e contra intereselor noastre cu siguranta trebuie sa fie pe masa".
Duminica, Sturgeon a spus ca ea si colegii sai vor incepe discutii cu oficialii de la Bruxelles saptamana viitoare privind ramanerea Scotiei in Europa.
In ziua de dupa rezultatul referendumului, liderul scotian a confirmat ca un al doilea referendum privind indepenenta Scotiei este repus in discutii.
In septembrie 2014, scotienii au votat sa ramana parte din Regatul Unit

Intr-un interviu acordat BBC, Sturgeon a fost intrebat ce va face Parlamentul scotian acum.

Seful Executivului, al carui partid are 63 de fotolii din cele 129, a spus:

"Problema despre care vorbim este ca trebuie sa fie o actiune de consens legislativ sau o actiune de schimbare a legislatiei care permite Marii Britanii sa se elibereze de Europa?Privind dintr-o perspectiva logica, imi e greu sa cred ca nu e o astfel de cerere. Suspectez ca guvernul britanic va privi intr-o alta maniera si va trebui sa vedem unde se incheie aceasta discutie". Cand premierul a fost intrebat daca ia in considerare sa ceara parlamentului sa nu sustina o miscare de consens legislativ, Nicola Sturgeon a raspuns: "Bineinteles"

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

"Daca Parlamentul scotian judeca asta prin prisma a ceea ce e bine -pentru Scotia, atunci optiunea prin care spunem uitati, nu vom vota pentru ceva ce e contra intereselor noastre cu siguranta trebuie sa fie pe masa".

Duminica, Sturgeon a spus ca ea si colegii sai vor incepe discutii cu oficialii de la Bruxelles saptamana viitoare privind ramanerea Scotiei in Europa.In ziua de dupa rezultatul referendumului, liderul scotian a confirmat ca un al doilea referendum privind indepenenta Scotiei este repus in discutii.In

septembrie 2014, scotienii au votat sa ramana parte din Marea Britanie.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si