Rusia a lansat luni, 8 ianuarie, un atac masiv cu rachete pe întreg teritoriul Ucrainei, lovind clădiri rezidenţiale şi industriale, relatează presa de la Kiev.

Citește și: VIDEO- Ucraina contraatacă la doar o zi după cel mai amplu atac aerian rusesc

Cel puțin patru persoane au fost ucise, iar 33 rănite, informează publicația Pravda.com.ua

Din păcate, alte multe persoane s-ar putea afla sub dărâmăturile create de atacul rusesc cu rachete asupra Ucrainei din dimineața zilei de 8 ianuarie.

Toată Ucraina s-a aflat sub alertă de raid aerian începând cu ora locală 06:00, iar forţele aeriene ucrainene au anunţat că ţara se află sub ameninţarea mai multor valuri de rachete de croazieră şi, în unele regiuni, de rachete balistice.

Cel puțin patru morți în atacul Rusiei de luni, 8 ianuarie

Ministrul Afacerilor Interne de la Kiev a transmis pe rețeaua Telegram că atacurile Rusiei au vizat patru regiuni diferite din Ucraina.

„În această dimineață, ocupanții ruși au atacat patru regiuni ale Ucrainei cu rachete. O persoană a fost ucisă, iar oameni au fost răniți”, a spus Ihor Klymenko, însă bilanțul a crescut ulterior la patru persoane decedate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În orașul Zaporojie, unde se află și centrala nucleară, salvatorii și pompierii lucrează la șase scene – rachetele au lovit zonele rezidențiale. Primele rapoarte indică faptul că trei persoane au fost rănite.

În orașul Novomoskovsk, din regiunea Dnipropetrovsk, un microbuz a fost răsturnat de un val al exploziei, iar opt pasageri au coborât singuri din vehicul.

Un total de 20 de persoane, inclusiv patru copii, au solicitat îngrijiri medicale. Mai multe clădiri de locuințe au fost avariate.

O casă privată a fost distrusă în districtul Krivi Rih, iar o persoană a fost ucisă. Trei persoane ar putea fi prinse sub dărâmături într-o altă explozie din regiune. De asemenea, un centru comercial a fost avariat.

Primele rapoarte indică faptul că rușii au lovit și orașul Harkov de cel puțin patru ori: o instalație industrială și o instituție de învățământ au fost avariate, iar o persoană a fost rănită.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Scriitorul Maxim Krivtsov, de 33 de ani, mort pe frontul din Ucraina  

Scriitorul Maxim Krivtsov, de 33 de ani, mort pe frontul din Ucraina  

[Sursa foto: Twitter]

Scriitor de 33 de ani, ucis de ruși

Scriitorul Maxim Krivtsov, de 33 de ani, a murit pe frontul din Ucraina, a informat Anton Gerașcenko, consilier al ministrului Apărării de la Kiev.

"Maksim nu și-a terminat romanul la care lucra. El a participat la Revoluția Demnității în 2013-2014 și s-a alăturat Forțelor Armate ca voluntar în 2014. Ulterior, a lucrat la Centrul de Reabilitare și Readaptare a Participanților la operaíunile militare. După invazia rusă pe scară largă din 2022, s-a întors pe front", a scris Gerascenko pe Twitter.

Cartea sa „Poezii de pe câmpul de luptă” a fost recunoscută drept una dintre cele mai bune cărți de poezie ucraineană în 2023 de către PEN Ucraina.

"Îi pierdem pe cei mai buni în acest război teribil", a adăugat oficialul ucrainean.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si