Salman Rushdie a fost înjunghiat în timp ce participa la un eveniment din Chautauqua, localitate situată în vestul statului New York, potrivit instituțiilor de presă locale.

Din primele informații, autorul britanic născut în India a fost amenințat cu moartea timp de mai multe decenii pentru scrierile sale.

Cum s-a petrecut tragedia?

Se pare că Salman Rushdie tocmai ce urcase pe scenă și se pregătea să ia cuvântul în fața a peste 2.500

de persoane. În acel moment un bărbat cu fața acoperită și îmbrăcat tot în negru a sărit asupra scriitorului.

Un bărbat s-a repezit din public pe scenă și a început să lovească cu pumnii sau să înjunghie, nu era foarte clar, dar cert este că am văzut sânge sau ceva roșu care țâșnea în tote direcțiile", a transmis Joshua Goodman, reporter Associated Press, citat de ȘtirileProTv.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mai mulți oameni s-au năpustit asupra atacatorului și au reușit să îl pună la pământ.

Citeste si: Doi jandarmi au ajuns la spital după ce au fost bătuți de un grup de tineri

„Cele două persoane care erau cu el pe scenă s-au repezit imediat la atacator, au sărit și oamenii din public pe scenă, cred că s-au adunat cel puțin 20 de persoane pe scenă, care l-au tras pe atacator și l-au imobilizat. Au strigat după medici, iar întâmplarea face că în sală, în acel moment se aflau cel puțin patru medici care au urcat pe scenă să-l ajute până la sosirea echipajelor de salvare”,

a povestit unul dintre martori, Valerie Haskell.

scriitor înjunghiat

Scriitorul Salman Rushdie, atacat pe scenă

[Sursa foto: dw.com]

Ce au spus autoritățile?

„Suspectul a fost identificat ca fiind Hadi Matar, în vârstă de 24 de ani, din Fairview, New Jersey",  a declarat Eugene Staniszewski, şef al poliției din New York.

Se pare că bărbatul avea bilet de participare la eveniment și a intrat în același timp cu restul participanților fără a da ceva de bănuit.

Carl LeVan, scriitor și martor al atacului, a povestit pe Twitter că Rushdie a fost  "înjunghiat de mai multe ori înainte ca atacatorul să fie imobilizat de agenţii de securitate", scrie EFE. 

Citeste si: Despăgubirile uriașe pe care le-a obținut un bărbat după ce a fost mușcat de un câine maidanez. Ieșeanul va încasa o sumă mare de bani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si