Aldiss a publicat in 1969 'Supertoys Last All Summer Long', o povestire despre un robot cu infatisare de copil care a servit drept inspiratie in 2001 pentru filmul 'AI Artificial Intelligence' al regizorului american Steven Spielberg, noteaza WOWbiz.ro.

Autorul britanic a publicat si alte povestiri devenite clasice ale literaturii de science-fiction in Marea Britanie, precum 'Non-Stop', 'Hothouse' si 'Helliconia'. El  a fost de asemenea si un reputat scriitor de memorii, inspirându-se din propriile amintiri din calatoriile sale in Extremul Orient si Birmania pentru a scrie saga 'Horatio Stubbs'.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Printre altele, regretatul autor a fost "prieten si tovaras de pahar" cu scriitorul Kingsley Amis si a mentinut o corespondenta prolifica cu reputatii autori C.S. Lewis si J.R.R. Tolkien, a subliniat agentul sau intr-un comunicat.

Confratele sau Neil Gaiman a deplâns luni pe Twitter moartea lui Aldiss, care, a spus el, "l-a lovit ca un meteorit in inima".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si