Mingarelli a murit în acest final de săptămână, după o îndelungată luptă cu boala, a anunţat luni editura Buchet-Chastel.

Citeste si: Coronavirusul crează PANICĂ și în România. Ce au pățit doi copii chinezi când s-au dus la școală? Este de neimaginat!

Ultimul roman al lui, „La terre invisible”, a figurat pe lista selecţiei pentru Goncourt şi pe lista lungă pentru premiul Man Booker International 2019.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Braşov: Bărbat, arestat pentru că a omorât o femeie de 87 de ani

Scriitor discret, Mingarelli a fost un autor econom cu propriile cuvinte. Laureat al premiului Médicis în 2003 pentru „Quatre soldats”, el a mai primit premiile Landerneau şi Louis-Guilloux în 2014, pentru „L'homme qui avait soif”.

Citeste si: Adevărul pe care medicii nu îl vor spune nicioadă: Acest aliment îți distruge ficatul mai rău decât alcoolul!

VEZI ȘI: Peste 40.000 de oameni infectati cu Coronavirus in China. Se cer masuri draconice pentru stoparea propagarii virusului

Călător pasionat, el a debutat în literatură în 1990. Eroii volumelor lui, aproximativ 20 la număr, au fost deseori copii şi adolescenţi.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si