Mashzoub a fost ucis seara, într-o zonă care era considerată sigură. Doi atacatori au venit la locuinţa scriitorului cu motocicletele.

Reuters notează că Mashzoub a fost împuşcat de un singur motociclist. “Scena culturală l-a pierdut pe unul dintre autorii şi creatorii speciali”, a notat ministrul irakian al Culturii şi Turismului, Abdul Amir al-Hamdani, într-un comunicat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Asociaţia Scriitorilor Irakieni a condamnat atacul şi a acuzat autorităţile că nu fac tot ce trebuie pentru a-i proteja pe intelectuali. “Asociaţia consideră guvernul local şi pe cel central responsabile în totalitate pentru că nu au menţinut siguranţa publică”, a precizat asociaţia, într-un comunicat.

Alaa Mashzoub a scris mai multe romane, între care se numără “Haosul naţiunii” şi “Crimă pe Facebook”. El a primit câteva premii pentru literatură, dar şi pentru documentare pe care le-a realizat, scrie News. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si